Pereli a Pinterestet az egykori ügyvezető nemi megkülönböztetés miatt

2020. augusztus 12.
7.5371
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Pinterest korábbi ügyvezető igazgatója, Francoise Brougher beperelte a társaságot nemi megkülönböztetés miatt, hiszen jogi panasza szerint kevesebbet fizettek neki, mint férfi társainak, valamint több alkalommal is kihagyták a fontos találkozókról.
 

Miután felemelte a hangját ezen tényezők ellen, eltávolították Broughert a cégtől, így most jogi útra tereli a helyzetet. Brougher, aki korábban a Square globális üzleti vezetőjeként és a Google reklámcsapatának alelnökeként dolgozott, a Pinterest fizetésbeli egyenlőtlenségeiről akkor szerzett tudomást, amikor 2019-ben készült a cég nyilvánosságra hozni azt.

Kevesebbet keresett, mint férfi társai, és saját tőkéje kevesebb kamatban is részesült. Miután felhívta erre a figyelmet a Pinterest vezérigazgatójánál, Ben Silbermannál, még mindig küzdenie kellett, hogy méltányos kompenzációt kapjon.
4 hozzászólás

Huginn

5 hónapja, 2 hete és 3 napja

Kezdjük ott, hogy a legtöbb pozíciónál van egy elképzelt bérsáv, van ajánlattétel és ha történetesen nem jól alkudozik, vagy elfogad egy alacsony ajánlatot, utána elég gáz a saját szerencsétlenségét a nemi megkülönböztetés mögé pakolni...

válasz erre

technomancer

5 hónapja, 2 hete és 4 napja

Jajj, nemár.

válasz erre

betyár

5 hónapja, 2 hete és 4 napja

Majd kiderül kinek van igaza.

válasz erre

rDAVE

5 hónapja, 2 hete és 4 napja

Elég nehéz nekünk véleményezni, fogalmunk sincs ki mit mennyit miért dolgozik.... Eleve, hogy kihagyják az lehet a személye miatt is, de mint mondtam, nem látunk bele. Ha jogos majd megnyeri, Pinterest sem hal bele.

válasz erre