Pereli a Metát és a Snapet egy anya, akinek a 11 éves lánya öngyilkos lett

2022. január 23.
54.6761
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Egy anya beperelte a Snapet és a Metát, azt állítva, hogy a Snapchat az Instagram hozzájárult 11 éves lánya öngyilkosságához - a pert, amelyről korábban az Engadget számolt be, csütörtökön nyújtották be a San Franciscóban található kaliforniai északi kerületi bíróságon.
 

A kereset a jogtalan halál, valamint a kaliforniai tisztességtelen versenytörvény megsértését állítja. A kereset azt állítja, hogy a 2021. július 21-én elhunyt Selena Rodriguez halálát "az alperesek ésszerűtlenül veszélyes és hibás közösségi média termékeinek való kitettsége" okozta.

A kereset azt állítja, hogy a Meta és a Snap dollármilliárdokat fektetett abba, hogy termékeiket szándékosan úgy tervezzék meg, hogy azok függőséget okozzanak, és olyan használatra ösztönözzenek, amelyről tudják, hogy problémás és rendkívül káros a felhasználók mentális egészségére nézve.

Emellett a kereset azt is kimondja, hogy az Instagram és a Snapchat által gyűjtött belső, nem nyilvános adatokból kiderül, hogy a felhasználók nagy száma - különösen a tinédzser lányok - problémásan használja a termékeiket.
2 hozzászólás

Levi87

4 hónapja, 1 hete és 4 napja

Hiába, ha nem rajtuk múlnak a dolgok... Ez szülői felelősség, ennyi erővel a mobilkészítőket is perelhetné.

válasz erre

betyár

4 hónapja, 1 hete és 4 napja

Az a baj ezzel, hogy nem teljesen az ő hibájuk, a szülőnek kell odafigyelnie, hogy miket néz a gyereke. Nyilván ez nehéz, és valamilyen szinten ők is hibásak, de nehéz lesz ezt a bíróságon végig vinni.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink