Perek tömegére számíthat az Intel a CPU-botrány miatt

2018. január 09.
1.7601
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Óriási botrányt kavart az Intel CPU-problémája, aminek részeként a Spectre és a Meltdown biztonsági résekről megtudtuk, hogy ha a hackerek kihasználják őket, úgy szivároghat ki a legerősebb jelszavunk is, mintha adataink semmiféle titkosítást sem kaptak volna.

Sokan emiatt már most az Intel pályafutásának végét prognosztizálják, és bár egyelőre elhamarkodott bárminemű ítélet, a Gizmodo beszámolói szerint azonban a botrány miatt a gyártó világszerte egy komplett, évekig elhúzódó perhullámra számíthat majd, így Amerikában már most csoportos keresetek vannak előkészületben ellenük.

Amerika egyes államaiban ugyanis főként az Intel CPU-tulajdonosok a sérülékenység kitudódását követően egy halom olyan pert indítottak útnak, amelyek egy részében direkt gyári hibás termékek eladásával vádolták meg a gyártót, de akadnak, akik a javítás utáni teljesítménycsökkenés miatt perlik a vállalatot, sőt akadnak, akik úgy vélik, egy szimpla javítással nem lehet mindent megoldani, ezáltal kártérítést követelnek.

Egy dolog tehát biztos, az Intel jövőjét hosszú évekre előre meghatározta a mostani botrány, amiből nagyon nehéz lesz jól kijönniük.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

10 hónapja, 3 napja

Meg is érdemlik.

válasz erre

CharlieFirpo

10 hónapja, 3 napja

Ha nem is nyiffannak ki miatta, az biztos hogy nagyon meg lett tépázva a név.

válasz erre

technomancer

10 hónapja, 3 napja

Azt csodálom hogy az OS vendorok nem pereltek rajtuk egy óriásit.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink