Percenként 40 focipályányi erdőt pusztítottunk ki tavaly

2018. július 01.
15.8861
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Elképesztő adatokkal szolgált a Global Forest Watch és a Maryland Egyetem arról, hogy milyen hihetetlen tempóban pusztítja az emberiség a bolygó erdőit, ezáltal míg elolvasod ezt a hírt, legalább 40-80 futballpályányi fás területtel lett kevesebb a Földön.

A legfrissebb adatok szerint ugyanis 2017-ben összesen közel 16 millió hektár erdő tűnt el csak a bolygó trópusi vidékeiről (a világon összesen 29.4 millió hektár), ami percenként 40 focipályányi területet jelent, melybe a természetes pusztulás mellett a mesterséges irtást is beleszámították.

Bár a szakértők szerint a tavalyi évben egy kis javulás volt látható a 2016-os évhez mérten, azonban a természetpusztítás még így sem oldódott meg, hiszen ilyen iramú pusztulás mellett lehetetlen felvenni a harcot például a klímaváltozással, mert hiába a sok egyezmény és egyéb, ha az erdővédelemre az államok nem fordítanak elegendő pénzt.

A legtöbb fa egyébiránt továbbra is Dél-Amerikában kerül kivágásra, így Brazília messze az élen jár ezen a téren, de Kolumbiában szintén egyaránt komoly gondok vannak.
5 hozzászólás

rDAVE

9 hónapja, 1 hete és 1 napja

Vissza fogják még sírni, meg mindenki más is.

válasz erre

Porthos

9 hónapja, 1 hete és 1 napja

De durva. Felfoghatatlan.

válasz erre

Kisfaludy82

9 hónapja, 1 hete és 2 napja

Egyszerűen felfoghatatlan ennek a pusztításnak a mértéke! Nem hittem volna.

válasz erre

Fikarc

9 hónapja, 1 hete és 2 napja

Elképesztő!

válasz erre

CharlieFirpo

9 hónapja, 1 hete és 2 napja

Rettenetesen szomorú adat ez is.

válasz erre