Pénteken zárul a Nokia-Microsoft üzlet

2014. április 22.
6761
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Pénteken zárul a Nokia és a Microsoft közti "mobilüzlet", mely életbe léptet néhány kisebb-nagyobb változtatást is.

Lehet, hogy más néven jelennek majd meg az új készülékek is?

A Microsoft a mai napon megjelentetett egy blogbejegyzést az üzlet véglegesítéséről, azaz a Nokia mobil- és szolgáltatásrészlegének felvásárlásáról, ám az eredetihez képest változott egy keveset a szerződés.

Ahogy már mindenki tudja, a Microsoft elsősorban a Windows Phone platform terjesztése érdekében vásárolta fel a Nokia mobilrészlegét, azonban ők egy kicsit másképp képzelik el ezt az utat. A közleményben ugyanis a "Microsoft szolgáltatások Nokia telefonokon keresztül való bemutatása" állt, nem pedig a "Windows Phone készülékeken keresztül" való terjesztés. Ebből akár azt a következtetést is levonhatjuk, hogy a Microsoft nem fogja erőltetni a saját operációs rendszerét, hanem mondjuk emellett Android készülékeket is gyártat a Nokiával - melyeken minden Microsoft szolgáltatás (OneDrive, Outlook stb.) elérhető lesz, így a fogyasztók egy része akár Windows Phone-készülékeket is vásárolhat a továbbiakban.

Azért csak lassan a testtel, nem arról van szó, hogy "titokban rákényszerítünk mindenkit, hogy Windows-ot használjon" (nyilván benne van a pakliban), hanem arról, hogy nem csak Windows-on lesz "használható állapotban" az összes Microsoft szolgáltatás - egyelőre.

A korábbiakban említettem, hogy időközben történt néhány változtatás is a szerződést illetően:


Az elkövetkezendő legfeljebb egy évig a Microsoft kezeli majd a nokia.com weboldalt és a Nokia közösségi hálózati oldalait.
Az eredeti terv szerint az összes Nokia CTO (Chief Technology Office) dolgozó a Nokiánál maradt volna, a változások szerint azonban 21 kínai dolgozó a Microsoftnak fog dolgozni - munkájukat folytatva, természetesen.
A Microsoft mégsem veszi át az irányítást a Nokia koreai gyára felett.


Ami a bejegyzésből nem igazán derül ki: elméletileg (vállalati levelek alapján) a részleg új neve: Microsoft Mobile - itt megjegyezném, hogy a kiemelt képen nem egy hivatalos logót, hanem csak egy koncepciót láthatunk! Az alábbi, viszonteladóknak küldött levélből megtudhatjuk mindezt:

[caption id="" align="aligncenter" width="816"] ? Nokia Power User, Nokia[/caption]

Gyorsan összegezve az írtakat, akár arra is számíthatunk, hogy lassan újabb Androidot futtató Nokia (Microsoft Mobile?) készülékek is napvilágot látnak, illetve a néhány fontos változtatás merőben befolyásolhatja a Nokia arculatát, hiszen annak ellenére, hogy a gyáruk megmaradt Koreában, egyelőre az online szolgáltatásaikat a Microsoft fogja irányítani, valamint néhány embert a Microsoft dolgozók körébe mozgatnak majd át.

Források: Nokia Power User | Microsoft TechNet
nincs még hozzászólás