Pár nap múlva érkezik a Linux Mint 19 Béta

2018. június 01.
6.1381
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Ahogy várható volt Clement Lefebvre publikálta a Linux Mint projekt júniusi terveit, melyek közt a még készülőben lévő 19-es variáns volt a központi szereplő.

A fejlesztőcsapat három nap múlva, tehát hétfőn, június 4-én teszi elérhetővé az első béta ISO-t, amely a Linux Mint 19-cet foglalja magában, asztali környezetből pedig nem lesz kivétel, a szokásos kiadásokat mind megtaláljuk, tehát Cinnamont, Matet és Xfce Editiont egyaránt.

A Tara nevet viselő Linux operációs rendszer az Ubuntu áprilisban debütált 18.04 LTS alapjaira építkezik, így számos újítást kapott a kódolás során, de érdemes kiemelni, hogy a Cinnamon 3.8 mellett a Phyton 3 és a Mate 1.20 is érkezik, jobb HiDPi támogatással van a fedélzeten.

A béta stádiummal az is egyértelművé vált, hogy Tara fejlesztése az utolsó szakaszába lépett, az előzetes tervek szerint még június vége előtt landolhat a stabil piacon.
3 hozzászólás

baz538

6 éve, 3 hónapja és 26 napja

Én meg például a Cinnamon-ról nem tudok leszállni, már alig várom. Most is azt használom Ubuntu 18.04-en, na de mégis. mosolygó smiley

válasz erre

technomancer

6 éve, 3 hónapja és 26 napja

Matet mennyien használhatják még vajon? Mióta újra Gnome van az Ubuntuban alapból, szerintem igen ütős ajánlat az.

válasz erre

VDemon

6 éve, 3 hónapja és 27 napja

Teljesen leszálltam a Mint vonatról egy ideje. Most alap Ubuntu a fő rendszer nálam.

válasz erre