Pályára állt a Bennu körül az OSIRIS-REx űrszonda

2019. január 02.
3.9621
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár az elmúlt napokban mindenki a New Horizons űrszondáról beszélt, azonban egy másik NASA által felküldött eszköz, az OSIRIS-REx is nagyon komoly sikert ért el a közelmúltban, lévén sikerült pályára állnia a Bennu aszteroida körül.

Mint ismert, az OSIRIX-REx még december elején érte el a Földre potenciális veszélyt jelentő égitestet, azonban a munkálatok megkezdéséhez elengedhetetlen volt, hogy a gépezet orbitális pályára álljon, de a NASA bejelentése szerint most erre is sor került, vagyis egy újabb lépéssel kerültek közelebb ahhoz, hogy mintákat tudjanak hazaszállítani a kisbolygó felszínéről.

Az OSIRIS-REx teljesítménye egyébiránt több tekintetben is példátlan lesz, lévén ilyen aprócska égitest körül korábban még soha nem keringett ember által készített eszköz, pláne ilyen közel, hiszen a kisbolygó körül alig 1,6 kilométeres távolságban köröz majd a szonda a hazaindulásig.
New Horizons űrszondáról beszélt, azonban egy másik NASA által felküldött eszköz, az OSIRIS-REx is nagyon komoly sikert ért el a közelmúltban, lévén sikerült pályára állnia a Bennu aszteroida körül.'>
3 hozzászólás

CharlieFirpo

5 éve, 8 hónapja és 7 napja

Tiszta Armageddon. mosolygó smiley

válasz erre

Levi87

5 éve, 8 hónapja és 7 napja

Milyen komoly hogy ilyen hamar odaért, az aszteroida meg milyen soká ér el a Földre. meglepett smiley

válasz erre

Kisfaludy82

5 éve, 8 hónapja és 7 napja

És ott fog vele utazni vajon? meglepett smiley

válasz erre