Otthoni okoseszközön dolgozhat az Apple

2016. szeptember 25.
1.7241
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
Az okosotthonos kiegészítők piaca csak néhány éve bukkant fel igazán a köztudatban, a nagy robbanásra pedig még mindig vár, hiszen a legtöbb kiegészítő pont olyan árkategóriában van, amit az átlagfelhasználók még nehezen fizetnek meg.

A vállalatok rivalizálása azonban jót tehet a piacnak, pláne úgy, hogy a "csomag" egy része már a felhasználók kezében van. Okostelefonja ugyanis már sokaknak van, közöttük pedig sokan rendelkeznek iPhone modellekkel, mely hamarosan az otthonunk távirányítója is lehet.

Piaci hírek szerint ugyanis az Apple szorgosan dolgozik az otthont irányító központján, ami leginkább egy Amazon Echo rivális lehet. Természetesen összekötnék a Siri asszisztenssel és mindenféle otthoni eszközzel, így elképzelhető, hogy néhány hónapon belül a "Hey Siri, make me some coffee" reggeli mondatunk friss kávét eredményez majd a konyhában.

Részleteket ugyan nem tudni az eszközről vagy annak működéséről, de a Siri és a HomeKit tapasztalatai nagyon sokat segíthetnek a fejlesztésekben. Mivel az Apple-ről van szó, ezért vélhetően azzal sem lesz gond, hogy partnereket találjanak a rendszerükhöz, az árral viszont lehetnek problémák.
4 hozzászólás

Kisfaludy82

8 éve, 1 hónapja és 24 napja

Van azért piaca ennek, de a mostani generáció még nem annyira fogékony rá, nincs kialakult szabvány, ilyesmi. De van benne jóvő, ha valaki, az Apple sikerre tudja vinni.

válasz erre

betyár

8 éve, 1 hónapja és 25 napja

Amcsiban majd biztos veszik. Ott nagyon megy az almamánia.

válasz erre

Eltohn

8 éve, 1 hónapja és 25 napja

Nem hiszem hogy meg tudják vetn a lábukat. Az Appletv sem megy...

válasz erre

CharlieFirpo

8 éve, 1 hónapja és 25 napja

Nálunk úgysem fog működni. Semmit nem hoz Magyarországra az Apple. Siri még mindig kuka magyarul. wtf smiley

válasz erre