Összetűzés az Apple és az indiai Telecom között

2017. augusztus 10.
3.4161
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Radikális lépést tett az Apple, ugyanis egy indiai szolgáltató által írt anti-spam applikációt tiltott le az iPhone felhasználók számára, ami miatt a TRAI azzal vádolja a céget, hogy elősegíti a kéretlen hívások és SMS-ek terjedését.

Az Apple indoka a saját zárt rendeszeréből fakad, ugyanis a TRAI (Telecom Regulatory Authority) alkalmazása hozzáférést igényel az SMS-ekhez valamint a hívásnaplóhoz, ami részünkről érthető, de a cupertinoi cég úgy vélte, ez sérti a saját szabályzatát, így bannolta a szoftvert.

A Do not-Disturb néven futó applikáció így tehát csak az Android felhasználók számára elérhető, amelyben jelenteni is lehet a kéretlen hívásokat vagy SMS-ket küldő telefonszámokat. A szolgáltató ezzel a megoldással szeretne segíteni a felhasználóknak, ugyanis India egyre nagyobb célpont az ilyen jellegű zaklatásoknak.

Az összetűzés odáig fajult, hogy a TRAI elnöke, R.S. Sharma felkereste az Apple-t, akik a megbeszélésen azt ígérték, hogy megoldják a problémát, ám a mai napig nem történt semmi, ami után az indiai szolgáltató dühében azt állította, hogy az Apple abszolút nem törődik az ügyfeleivel.
3 hozzászólás

Harder

3 éve, 6 hónapja és 1 napja

Hülye kakaskodás állandóan...

válasz erre

techiii

3 éve, 6 hónapja és 1 napja

Mindkét félnek van egy szabályzata, nem fognak egykönnyen dűlőre jutni.

válasz erre

Levi87

3 éve, 6 hónapja és 1 napja

Ilyen ügyben kár belekötni az Apple-be. Követik a törvényeket, ennyi.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink