Összeakasztotta a bajszát New York rendőrsége és a Google

2019. február 08.
4.3831
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Azonnali és határozott lépéseket követelt a Google részéről a New York-i Rendőrség vezetősége, akik arra szólították fel a keresőóriást, hogy haladéktalanul vegyék ki navigációs szolgáltatásaikból a rendőrségi razziák pontos helyszíneinek jelenthetőségét.

Mint ismert, a Waze egyik szolgáltatása, hogy minden felhasználó számára előre kijelzi a fixen telepített, és az ideiglenesen kihelyezett traffipaxokat, de a rendőrségi razziák helyszíneit is, ami alapvetően akadályozza a NYPD munkáját, noha gyakorlatilag csak büntetni nem tudtak a hatóság emberei.

A New York-i rendőrök azonban kiemelték, hogy ez a szolgáltatás nem segítséget ad az emberek kezébe, hanem lehetőséget arra, hogy az ittas vagy kábítószer befolyása alatt álló, esetleg más kihágást elkövető sofőrök elkerülhessék a rendőri ellenőrzéseket.

A Google azonban meglepően gyorsan reagált a fenti vádakra, és kiemelték, hogy az ő tapasztalataik szerint ezek az információk csak növelik a közlekedésbiztonságot, vagyis eszük ágában sincs navigációs szoftvereikből kivenni ezt a lehetőséget, ezáltal a történet nem kizárt, hogy a bíróságon folytatódik.
3 hozzászólás

VDemon

1 éve, 4 hónapja és 27 napja

Itthon ennél sokkal gusztustalanabbak a zsaruk, már rejtőzködve kameráznak megint.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 4 hónapja és 27 napja

Az egyetlen normális funkciója a Wazenek.

válasz erre

Direktor

1 éve, 4 hónapja és 27 napja

Egész furcsa, hogy emiatt nem a magyar rendőrök csináltak először balhét.

válasz erre