Őrült összegbe került az Apple főhadiszállása, az alkalmazottak mégis utálják

2017. augusztus 09.
3.7531
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Az igazán hatalmas, egyedi és méregdrága Apple főhadiszállás 5 milliárd dollárba került a cégnek, és közel 6 évig tartott az építkezés, ám a minden extrát magába foglaló épületet mégsem szeretik annyira az alkalmazottak.

Az új HQ tervezésekor a nyitottság volt fókuszban, ugyanis a vezetők szerették volna, ha minél több személyes kontakt van a dolgozók közt, ezzel is elősegítve a hatékonyabb munkavégzést az új termékeken, de ez sokak szemét szúrja.

Egy Apple blogger, John Grubber több névtelen forrásra hivatkozva állítja, hogy az alkalmazottak egy része nem hogy nem kedveli, egyenesen gyűlöli a fent vázolt koncepciót.

Egyes mérnököket például nagyon bosszant, hogy hosszú asztalokon kell tevékenykedniük úgy, hogy azt másokkal is megosztják, szívesebben végeznék a napi teendőiket önállóan, saját kis kabinban, a saját asztalukon.

Az egyikük Johny Srouji, aki az Apple alelnöke, és amikor eljutottak hozzá a tervek, nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette azt, mondván, az ő csapata nem fog így dolgozni, és megépítették a saját épületüket a campus másik oldalán.
5 hozzászólás

Levi87

1 éve, 8 napja

Azért ez rohadt kellemetlen szitu lehet. Az open office eleve nagy baromság, de amikor alkotni vágyó embereket zárnak össze közös térbe, annak biztos hogy nem lesz jó vége. Nekik nyugalom kell.

válasz erre

Porthos

1 éve, 9 napja

Felhúztak egy rakat épületet még, talál magának mindenki helyet azért....

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 9 napja

A nagy nyitott terek igen kellemetlenek tudnak lenni az tény. Sok melóhoz kell a magány.

válasz erre

technomancer

1 éve, 9 napja

Hát az ***** kellemetlen lehet.

válasz erre

rDAVE

1 éve, 9 napja

Szegénykék...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink