Oroszország cáfolja, hogy közük lenne az Államokat ért hackertámadáshoz

2020. december 22.
58.1131
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
darkomen profilja, adatai
darkomen
A FireEye kiberbiztonsági cég nemrégiben fedezte fel, hogy a SolarWinds céget - akik IT felügyeleti szoftvereket gyártanak - hacker támadás érte és a támadóknak sikerült trójait terjeszteni közel 18 ezer vállalat gépeire világszerte, amelyek között az Egyesült Államok legalább 6 szövetségi ügynöksége is érintett.

A FireEye-t érintő korábbi incidens is a SolarWinds-et ért támadás eredménye volt, a véghezvitel módja alapján pedig arra a következtetésre jutottak a biztonsági szakértők, hogy nagy valószínűséggel állami háttérrel rendelkező hacker csoport követte el azt.

Nem kellett sok, és már mindenki arról beszélt, hogy a támadást Oroszország követte el, hogy hozzáférjenek a szövetségi ügynökségek rendszereihez és onnan adatot tudjanak lopni. Az oroszok azonban nem hagyták szó nélkül a dolgot.

Az ügyben a Kreml szóvivője, Dmitry Peskov nyilatkozott, melyben kijelentette, hogy Oroszország nem vett részt a támadásban és az egész alaptalan vádaskodás, mellyel csak az emberekben lévő orosz-ellenességet növelik, hiszen bármi ilyen eset történik mindig az oroszokra fogják.
4 hozzászólás

CharlieFirpo

3 éve, 7 hónapja és 12 napja

Tegye fel a kezét aki meglepődött. röhögő smiley

válasz erre

techiii

3 éve, 7 hónapja és 14 napja

Nyilván nem vallanák be.

válasz erre

Levi87

3 éve, 7 hónapja és 15 napja

Mondjuk az lett volna a meglepő, ha azt mondják: igen, mi voltunk. röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

3 éve, 7 hónapja és 15 napja

Nyilván nem fogják bevallani akárhogy is volt. röhögő smiley

válasz erre