Őrizetbe vettek egy indiai csapatot, akik a Microsoft alkalmazottjaiként csaltak ki pénzt emberekből

2018. október 08.
2.9841
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Rendkívüli mértékben elszaporodtak az elmúlt években a terméktámogatási csalások, aminek részeként többnyire ázsiai országokban élők próbálnak meg pénzt kicsikarni leginkább az Egyesült Államokban élő emberekből - általában szervezett keretek között.

Olyannyira igaz mindez, hogy most több mint 20 embert tartóztattak le Indiában azért, mert a Microsoft terméktámogatási osztályának tagjainak adták ki magukat, és így hónapokon át csaltak ki pénzt amerikai felhasználók tucatjaiból, méghozzá nagyon gyakran egészen őrült indokokkal.

Volt eset, hogy az indiaiak azzal hívtak fel több amerikai állampolgárt is, hogy a Microsoft hivatalos ügyfélszolgálatosaiként látják, hogy vírusos lett a számítógépük, bizonyos összeg ellenében azonban hajlandóak arra, hogy távolról elvégezzék a tisztítást.

A beszámolók szerint ebbe rengeteg ember beleugrott a múltban, sőt mi több, a csalók még hirdetéseket is adtak fel a redmondi óriásra hivatkozva, ezáltal rengeteg esetben nemcsak ők kerestek meg embereket, hanem sokan maguktól keresték fel a 24 fős csapatot a segítség reményében, amit mindig pénzért kínáltak, de eredmény értelemszerűen soha nem született.

A társaságra egy a Microsoft helyi szervezetével összehangolt razzia során csapott le a rendőrség, ahol rögtön tettenérés is történt a tonnányi bizonyíték lefoglalása mellett.
4 hozzászólás

Fikarc

6 éve, 3 napja

Hogy lehet ilyet megkajálni? röhögő smiley röhögő smiley röhögő smiley

válasz erre

Levi87

6 éve, 3 napja

Hihetetlen hogy emberek képesek az ilyeneket beszopni.

válasz erre

Direktor

6 éve, 3 napja

De kemény. meglepett smiley Milyen hülye dől be ennek? röhögő smiley

válasz erre

VDemon

6 éve, 3 napja

Nagyon helyes. Kár hogy sok ezren vannak ilyenek.

válasz erre