Óriási sebezhetőséget találtak a Windows Defenderben

2018. április 05.
4.7521
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egyenesen hihetetlen, hogy ma már a vírusirtókban sem bízhat meg maradéktalanul az ember, a Google Project Zero egyik munkatársa ugyanis a minap akkora sebezhetőséget talált a Windows Defenderben, hogy az egyenesen az ijesztő kategóriába sorolható.

Szerencsére a projekt munkatársainak volt annyi eszük, hogy a hírt csak azt követően kürtölték világgá, hogy a Microsoft kiadta a szükséges javításokat, de így is érdemes tudni róla, hogy korábban a Windows Defender fájlkezelő komponensében egy olyan hiányosság volt, aminek jóvoltából szinte bárki megszerezhette számítógépünkön a legmagasabb szintű felhasználói jogosultságot.

Az egészben a leginkább rémisztő azonban az, hogy a kérdéses sebezhetőség kihasználásához nem is kellett semmi mást tenni, csak egy bizonyos fájlt elemeztetni, ami nem is különösebb probléma, hiszen a Windows Defender automatikusan ellenőriz minden egyes új fájlt, ami felkerül a számítógépre.

Egy kis programozói tudással tehát bárki készíthetett olyan állományokat, ami rögtön beengedte volna a külső felhasználót, amint arra a Windows Defender rácuppan. Szerencsére azonban most ezt a sebezhetőséget is befoltozták.
4 hozzászólás

Porthos

10 hónapja, 1 hete

Ultragáz!

válasz erre

rDAVE

10 hónapja, 1 hete

Nekem csak az alap MS sz.r van, de hát mit tehetnék, ha egyszer szeretek veszélyesen élni.

válasz erre

Levi87

10 hónapja, 1 hete

Bravó. A legkirályabb amikor a vírusírtó a vírus.

válasz erre

betyár

10 hónapja, 1 hete

Az nagyon ****a. Köszi MS...

válasz erre