Óriási moderátor sereggel bővül a Youtube

2017. december 07.
6.2851
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Hatalmas szigorítások várhatóak a Youtube-on, a videómegosztó ugyanis bejelentette, hogy rövid időn belül több mint 10 ezer moderátort szeretnének szolgálatba állítani annak érdekében, hogy hatékonyabban vehessék fel a kesztyűt az oda nem illő tartalmakkal.

Az intézkedésre azt követően került sor, hogy novemberben kis híján lehúzhatta magát a WC-n a portál, amikor kiderült, hogy hiába ellenőrizte folyamatosan a Youtube algoritmusa a gyerekeknek szóló tartalmakat, azok között rengeteg erőszakos, ártalmas, helyenként pedig pedofil töltetű videó is megmaradt.

Ekkor bannolt a Youtube manuálisan több száz fiókot és törölt több tízezer (!) videót, miközben felismerték, hogy itt az ideje visszatérni a manuális moderáláshoz, aminek érdekében több ezer új moderátorral veszik fel a harcot a nem kívánatos tartalmakkal szemben.

A Youtube kiemelte, hogy bár algoritmusuk is megmaradt, sőt továbbfejlesztésre kerül, de mivel az a statisztikák szerint az erőszakos videóknak csak alig 70 százalékát tudja kiszűrni, és azt is csak mintegy 8 órával a feltöltés után, ezért sürgősen javítaniuk kell teljesítményükön.
3 hozzászólás

marco

1 éve, 11 napja

Huginn írta:
Van egy olyan dolog, amit nem mostanság fogunk leprogramozni, ez pedig a kreativitás...
Ennyi.

válasz erre

Huginn

1 éve, 11 napja

Van egy olyan dolog, amit nem mostanság fogunk leprogramozni, ez pedig a kreativitás...

válasz erre

TEchie

1 éve, 11 napja

Na, rájöttek hogy teli van **** meg illegális anyagokkal? Ideje volt.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink