Óriási kibertámadás érte Németországot

2018. március 02.
2.1641
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Hatalmas kibertámadás érte Németországot - jelentette több német hírügynökség is, akik határozottan tudni vélik, hogy a támadás mögött ismét az oroszok állnak, egészen pontosan az ATP28 nevű, állítólag állami háttérrel működő hackercsoport.

A kérdéses kiberbűnözők nem először kóstolták be Németországot, hiszen 2015-ben egyszer már megtámadták az ottani parlamentet, most azonban a német államigazgatási rendszer, a rendkívül jól védett IVBB ellen hajtottak végre egy támadást, aminek részeként nemcsak kártevőt helyeztek el a hálózaton, hanem adatokat is loptak, melyek a külügyminisztériumhoz és a védelmi minisztériumhoz kötődnek, de a nemzetbiztonságiak is ehhez a belső, elkülönített szisztémához vannak csatolva, szóval őket is bekóstolhatták.

A történet érdekessége, hogy a támadás még tavaly decemberben történt, azonban úgy tudni, hogy a kártékony szoftverek akkor már hetek óta a rendszerben ténykedtek. Hogy a német hatóságok miért csak most hozták nyilvánosságra a történteket, az egyelőre nem ismert, de az ügyben a külföldi hírszerzés, valamint a BSI, a BFV és a BND indított közös nyomozást.
4 hozzászólás

TEchie

7 hónapja, 1 hete és 1 napja

És ilyenek kezelik az embereket, ilyenenél kéne biztonságban érezni magad. Király.

válasz erre

inkognito

7 hónapja, 1 hete és 1 napja

Komoly támadást kaptak.

válasz erre

CharlieFirpo

7 hónapja, 1 hete és 1 napja

Azért az eléggé rémisztő hogy ilyen amatőr védelemmel vannak ellátva ilyen fontos szervezetek. Mert nem a hekker ügyes, hanem a védelem ****.

válasz erre

Fikarc

7 hónapja, 1 hete és 1 napja

Ruszkik mindenkivel baszakodnak.

válasz erre

új kommentek

Porthos profilja

Porthos

11 órája és 13 perce
legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink