Óriási hackertámadás érte a kanadai kormányzatot

2020. augusztus 17.
6.8581
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az ország történelmében példátlan hackertámadás érte a kanadai kormányzatot, aminek részeként a kormányzati szolgáltatások használatához kapcsolódó lakossági fiókok adatainak ezreihez jutottak hozzá a behatolók.

Az esetre még hétvégén került sor, és a jelentések szerint közel tízezerre tehető az érintett felhasználók száma, akiktől neveket és jelszavakat egyaránt eltulajdonítottak a GCKey rendszeréből, melynek részeként a legtöbb állami szerv, sőt az adóhivatal is egyszerű ügyintézést, illetve online elérhető szolgáltatásokat kínál.

A kanadai kormányzat informatikusai az eset hatására minden egyes fiókot azonnal zároltak, így még tulajdonosaik sem tudják elérni őket egy ideig. Az ügyben természetesen nyomozás indult, melynek részeként azt is szeretnék kideríteni a hatóságok, hogy mennyire érzékeny információkhoz férhettek hozzá a hackerek.
3 hozzászólás

techiii

3 éve, 11 hónapja és 3 napja

Sok értelme nem lehetett.

válasz erre

TEchie

3 éve, 11 hónapja és 3 napja

Mégis mihez akartak kezdeni vele???? meglepett smiley

válasz erre

petrovicsz

3 éve, 11 hónapja és 3 napja

Bár az érintett ember nem sok a lakosok számához mérten, viszont ha azt nézzük, hogy ennyi külön eset, akkor azért elég durva. Egy hackertámadás is sok de ez...

válasz erre