Óriási büntetést kell fizetnie a Youtube-nak, mert engedély nélkül gyűjtött adatokat gyerekekről

2019. szeptember 05.
6.5901
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Jelentős pénzbírságra ítélte a Youtube-ot, illetve a videómegosztó mögött álló Google-t az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság, akik a beszámolók szerint egy peren kívüli megegyezés részeként 170 millió dollárt várnak a gigavállalattól illegális adatgyűjtés vádja miatt.

Az átszámítva mintegy 50 milliárd forintnak megfelelő összeget azért kell kifizetnie a techóriásnak, mert a Youtube a szülők beleegyezése nélkül gyűjtött adatokat a sütiken keresztül a gyermekekről azért, hogy ezeket reklámcélokra használhassák fel, amiért már korábban elég valószínű volt, hogy előveszik a céget.

Ezzel a Youtube felbecsülhetetlen összeget keresett közvetetten a gyermekeken, a vizsgálat során pedig olyan nagy játékgyártókat is bevontak az ügybe, mint a Mattel és a Hasbro, akiknek célzott reklámokat tudott biztosítani a videómegosztó a rendelkezésükre álló adatok miatt, melyekkel többek között megsértették a gyermekek személyiségi jogainak online védelmét, ami jelentős vétség - innen eredeztethető a rekord közeli büntetés is.
beszámolók szerint egy peren kívüli megegyezés részeként 170 millió dollárt várnak a gigavállalattól illegális adatgyűjtés vádja miatt.'>
4 hozzászólás

Fikarc

5 éve, 4 napja

Az a baj hogy meg sem érzik... szomorú smiley

válasz erre

techiii

5 éve, 4 napja

Gondolom ezért egyeztek meg peren kívül, így olcsóbban megúszták a dolgot.

válasz erre

Direktor

5 éve, 5 napja

Nagyon olcsón megúszták!

válasz erre

csirkee

5 éve, 5 napja

Szerintem még ez is kevés.

válasz erre