Óriási áttörés: a történelemben másodszor gyógyítottak AIDS-beteget!

2019. március 05.
3.9421
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb tudományos áttörést sikerült elérnie az IciStem tudósainak, akik a történelemben másodszor meggyógyítottak, vagy ahogy ők fogalmaztak: tünetmentessé tettek egy AIDS-beteget, amiről egy Seattle-ben megrendezett virológiai konferencián számoltak be a nagyvilágnak.

Mint kiderült, az első esethez hasonlóan a második páciens gyógyítási folyamata is csontvelő-átültetéssel kezdődött, aminek az érdekessége az volt, hogy eredetileg a betegben kialakult rákos elváltozást szerették volna orvosolni, csakhogy mellékesen az új csontvelővel képesek voltak a HIV-fertőzést is kiütni.

Nyilván a folyamathoz rengeteg vizsgálatot és beavatkozást el kellett végezniük az orvosoknak, de végül sikerrel jártak, azonban ők még ennek ellenére is óvatosan közelítenek eredményeikhez, mert a csontvelő átültetése egy rendkívül kockázatos beavatkozás, hovatovább nincs benne akkora üzlet sem, mint életfogytig kezelni valakit gyógyszerekkel, hiszen az AIDS-betegek állapota a megfelelő tablettákkal ma már kiválóan szinten tartható.

A kutatók azonban így is rendkívül optimisták, hiszen úgy vélik, hogy a transzplantáció során lezajló folyamatokat megvizsgálva akár olyan új eljárásokat vagy gyógyszereket fejleszthetnének ki, melyek révén átültetés nélkül tudnák befolyásolni az immunsejteket a gyógyítás reményében.

Az orvosok a beteg nevét saját kérésére nem hozták nyilvánosságra, a sajtónak azonban névtelenül elmondta, hogy leírni sem tudná, milyen érzés volt, amikor megtudta, hogy nemcsak a rákból, hanem egyszerre a HIV-fertőzésből is meggyógyították.

Az első AIDS-ből kigyógyított beteg egyébiránt Timothy Ray Brown volt, aki 12 éve teljesen tünetmentesen él, miután egy német orvosnak egy hasonló eljárással sikerült kiölnie szervezetéből a vírussejteket.
4 hozzászólás

techiii

1 éve, 4 hónapja és 11 napja

Jó az ilyet olvasni nagyon.

válasz erre

Fikarc

1 éve, 4 hónapja és 11 napja

Bakker ez ***** durva!

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 4 hónapja és 11 napja

Na ez a nem semmi! Remélem nem az üzlet fogja mozgatni a jövőben ezt a dolgot.

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 4 hónapja és 11 napja

Aztamindenit!

válasz erre