Öreg mobiltelefonokkal harcolnak az illegális fakivágások ellen

2019. június 20.
2.7101
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Napjainkban sajnos egyre gyakoribb az esőerdők illegális kivágása, amivel a Rainforest Connection egy egyedi módon kívánja felvenni a harcot, lévén ahelyett, hogy szimplán egy megfigyelő rendszert fejlesztettek volna, inkább a megelőzést tűzték ki célul.

Az öt éve fejlesztett megoldás keretein belül a régi mobiltelefonokat napelemmel és nedvesség elleni védelemmel felvértezve helyezik el a dzsungel fáin, majd azok hangrögzítő funkcióival monitorozzák a környék hangjait. Ezeket a földrajzi koordináták társaságában folyamatosan továbbítják a központi szoftverbe, melyeket aztán egy mesterséges intelligencia vizsgál felül.

Főként olyan hangokat figyel a rendszer, mint a madarak hangjának megváltozása, illetve a nehézgépek és a fűrészek beindulására is azonnal felfigyel, amiket követően azonnal jelzést kapnak a hatóságok. Jelenleg 2500 négyzetkilométernyi esőerdőt figyel meg így a Rainforest Connection mintegy 10 országban. Egyetlen öreg mobillal 300 hektárnyi esőerdő-terület megfigyelése és védelme oldható meg, ekkora terület képes semlegesíteni évente 3000 autó széndioxid-kibocsátását.

Öreg mobiltelefonokkal harcolnak az illegális fakivágások ellen - 2. kép

3 hozzászólás

CharlieFirpo

4 hónapja, 1 hete és 1 napja

Ez igen! Nagyon okos!

válasz erre

Direktor

4 hónapja, 1 hete és 2 napja

Nagyon szimpatikus! Ez igen!

válasz erre

zender

4 hónapja, 1 hete és 2 napja

Ez milyen durva!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink