Önvezető űrhajóval fog ellátogatni egy aszteroidához az Európai Űrügynökség

2019. április 07.
3.8771
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Európai Űrügynökség 2023-ban indít missziót a Didymos aszteroidához és a hozzákapcsolódó Didymoon holdacskához, és mint kiderült, mindezt egy önvezető navigációs rendszerrel fogják megoldani.

Általában földi irányítással intézik az űrszondák vezérlését, azonban ez esetben várnia kell a készüléknek, amíg eljut a jel a Földről, és ez akár több perces művelet is lehet. A Hera névre hallgató űrszonda viszont valós időben fog tudni navigálni, teszi mindezt a rajta lévő szenzorok, lézerek és kamerák segítségével.

Az aszteroidához így akár még közelebb tudnak kerülni, hogy aztán nagyfelbontású képet lőve róla tudják tovább vizsgálni annak adatait. Egyébiránt nem a komplett misszió fog önvezetéssel történni, merthogy eleinte földi irányítást fognak alkalmazni, majd amikor már a küldetés összes fontosabb pontját abszolválták, akkor fogják bevetni és tesztelni a Hera-féle szisztémát.

A misszió végső célja, hogy demonstrálják azt a bolygóvédelmi stratégiát, aminek a lényege, hogy lehetséges-e megóvni a Földet olyan módon egy aszteroidabecsapódástól, hogy egy űrszondával kvázi "kiütik" a jelenlegi pályájáról.
4 hozzászólás

inkognito

1 éve, 2 hónapja és 22 napja

Nem ez az elsődleges h kintről óvjuk a földet hiszen belülről már rég gázos a helyzet. Inkább ezzel törődjenek.

válasz erre

betyár

1 éve, 2 hónapja és 23 napja

Aztán

válasz erre

Porthos

1 éve, 2 hónapja és 23 napja

Ultramenő!

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 2 hónapja és 23 napja

Űrdrón.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink