Öntudatra ébredt okostelefon?

2014. július 20.
6521
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A Microsoft egyszerre elképesztő és félelmetes fejlesztésbe fogott.

Lemodellezi az emberi agyat.

Amikor a Microsoft Research kiáll a nagy plénum elé és bemutatja legújabb ?játékszereit? legtöbbször leesik az állunk. A lenti videóban a 18 hónapja indult Project Adam eredményeként, egy Windows Phone egyetlen elkattintott fotóból megmondja, hogy milyen fajtájú kutyát látunk éppen.

Elképesztő segítség lehet ez a jövőben a látássérülteknek, de új frontot nyit az arc- és karakterfelismerésben is, így gyakorlatilag nincs olyan területe a világnak, ahol nem lehet hasznosítani. Mi a titok? Az, hogy a Project Adam gyakorlatilag ugyanazt az erőt használja, amit az emberi agy. Kapcsolatok, ez esetben eszközök, millióit, amelyek mind a számítási kapacitásukat, mind pedig a lokális és webes információkat elképesztő gyorsasággal képesek elemezni.

Jelen esetben egy többmilliós fotóadatbázist elemezve a Windows Phone virtuális asszisztensének (Cortana) hangján közli: ez egy Rodéziai Ridgeback, ami azért nem a legnépszerűbb és legismertebb ölebek egyike. ?Adam? számítási kapacitása (és a mögötte álló adatbázis természetesen) egészen elképesztő dolgokra lesz képes.
nincs még hozzászólás