Olyan vírust találtak, ami nem csak banki adatokat lop, még a közösségi fiókunkat is lenyúlja

2017. november 21.
7.4941
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egy elképesztően fejlett, magas programozói tudást igénylő kártevőt sikerült azonosítania nemrégiben a Bitdefender csapatának, akik egy hosszas értekezésben fejtették ki a Terdot nevű trójai vírus sajátosságait.

A kérdéses kártevő valóban nagyon veszélyes, és bár szerencsére csak elektronikus levélen keresztül, mellékletben terjed - főként PDF fájloknak álcázva találták meg eddig -, de ha egyszer rákerül a gépünkre, akkor képes ellopni az összes banki adatunkat, elektronikus postafiókunk adatait, sőt a közösségi oldalunkból szintén képes kizárni minket, miközben még kémkedéssel is megvádolható.

A kártevő olyan összetett, hogy működése a szakemberek szerint példaértékű, letöltését követően ugyanis észrevétlenül fut a háttérben, majd a gyakran látogatott weboldalakat egy olyan káros HTML kóddal módosítja, aminek hála képessé válik arra, hogy bejelentkezéskor egyszerűen ellopja az adatainkat.

A szakértők úgy vélik, hogy a Terdot a tavaly felfedezett Zeus egy fejlesztett változata, ami ráadásul képes arra is, hogy település után folyamatosan frissítse és módosítsa magát az adott felhasználóhoz idomulva. A vírust állítólag megint az oroszoknak köszönhetjük.
2 hozzászólás

technomancer

11 hónapja, 3 hete és 5 napja

Az olyan patkányokat kéne végre sittre vágni akik ilyen ****okat írnak. Nem igaz hogy nem lehet elkapni ezeket a tetveket.

válasz erre

TEchie

11 hónapja, 3 hete és 5 napja

Kemény. Mondjuk meg is érdemli aki van olyan hülye hogy ész nélkül kattintgat.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink