Olyan újítást kaphat a Google Chrome, mely alaposan növelheti az eszközök üzemidejét

2020. július 07.
1.3901
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Igencsak különleges újdonságra bukkant a Google Chome legújabb, 86-os kiadásában néhány vállalkozó kedvű fejlesztő, akik a forráskód feltúrását követően ráleltek egy kísérleti funkcióra, mely kifejezetten hasznos lehet az üzemidő terén.

A funkció lényege, hogy képes leállítani a háttérben teljesen felesleges, de aktív JavaScript-elemeket, amivel alaposan javítható az üzemidő, ezt pedig egy teszttel is igazolták, így megnyitottak a böngészőn belül 36 lapot úgy, hogy alkalmazták az új funkciót, és bár az eredmény nagyban függött a kérdéses lap tartalmától, ellenben így is jelentős üzemidő-spórolást rögzítettek.

Normál weboldalak esetén például volt, hogy kétórányi üzemidőt tudtak megspórolni ezzel az újdonsággal, de ha nagyobb erőforrásigényű dolog futott - például Youtube-videó -, akkor is több mint 30 perccel csökkent az üzemidő egy normál hordozható számítógépen. Hogy a funkció mikor véglegesedhet, azt egyelőre nem tudni, de remélhetőleg hamarosan.
3 hozzászólás

Harder

1 hónapja, 1 hete és 2 napja

Ez is valami, mondjuk...

válasz erre

Fikarc

1 hónapja, 1 hete és 2 napja

Nálam a javascript alapból ki van kapcsolva, ezek szerint sokkal tovább használom a gépemet mint az átlag? Nekem ez is kevés.

válasz erre

inkognito

1 hónapja, 1 hete és 2 napja

Na fene. Én úgyis mindenhol chromeot használok.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink