Olyan speciális arcmaszkot készítenek Amerikában, mely felismeri a koronavírust

2020. május 15.
9.1661
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az MIT és a Harvard Egyetem munkatársai is azon dolgoznak gőzerővel, hogy minden fronton megpróbálják felvenni a versenyt a koronavírussal szemben, így a hírek szerint most speciális arcmaszkok készítésébe kezdtek.

Fejlesztésük nem újdonság, már több éve dolgoznak olyan arcmaszkba építhető szenzorokon, melyek képesek felismerni bizonyos vírustípusokat, illetve kiszűrni őket, így korábban sikeres teszteket folytattak már a zika és az ebola kapcsán, bejelentésük szerint pedig most már a koronavírusra is megvan a megfelelő formulájuk.

A maszk nem kívülről befelé akadályozná meg a vírus terjedését - bár így is sokat ér -, sokkal inkább fordítva, miközben a beépített érzékelő köhögés vagy tüsszentés után képes lesz fényjelzéssel figyelmeztetni viselőjét, hogy a szervezetében koronavírus található, ami sokat segíthetne abban, hogy az emberek otthon maradjanak, elkülönítsék magukat, és megelőzzék a járvány kialakulását. A szenzorok tesztelése jelenleg is nyálmintákon zajlik, működő prototípusok viszont már vannak.
4 hozzászólás

Direktor

1 hónapja, 3 hete és 1 napja

Az elég biztatón hangzik. Ráadásul ha jól értem, más vírusok felfedezésében is segíthet.

válasz erre

betyár

1 hónapja, 3 hete és 1 napja

Ezt azért kétlem, hogy ilyen könnyen meg lehet majd állapítani. A gyors tesztek sem megbízhatók, hiszen a banán is koronavírusos szerinte.

válasz erre

TEchie

1 hónapja, 3 hete és 2 napja

Egyet köhint valaki, ez elkezd villogni, és mindenki fejvesztve menekül a boltban!

válasz erre

Mordorer

1 hónapja, 3 hete és 2 napja

Azta!

válasz erre