Olyan rádiójelet fogtak az űrből a csillagászok, amilyent még korábban soha!

2017. július 19.
5.1071
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Talán teljesen jelentéktelen zörej, de az sem kizárt, hogy egy távoli civilizáció első üzenete érkezett meg a Poerto Rico-i Arecibo Obszervatóriumhoz, melynek tudósai még májusban egy olyan rádiójelet fogtak, amihez hasonlót korábban soha nem hallottak.

A rádiójel egy mindössze 11 fényévnyi távolságra elhelyezkedő törpecsillagról, a Ross 128-ról, illetve annak közeléből jött - utóbbit vizsgálták a jelek észlelésekor -, és egyáltalán nem hasonlít olyan zajra, amit egy vörös törpe produkálni képes.

A csillagászok maguk is tanácstalanok a történtek kapcsán, hiszen például a zajt előidézhette napkitörés, de a frekvencia sokkal magasabb, az efféle kitörésekhez mérten, és bár magyarázat lehetne egy másik bolygó jelenléte is, csakhogy a törpe közelében nincs más égitest.

A szakemberek dolgát tovább nehezíti, hogy a most befogott rádiójel több frekvenciájú hullámból tevődik össze - mint az emberek által generált, mesterséges jelek -, amelyek ráadásul különféle időpontokban érték el a Földet.

Nyilván most mindenki abban reménykedik, hogy a rádiójelek talán egy idegen civilizációtól származnak, ami a csillagászok szerint bár valóban nem zárható ki, ellenben ennek van a legkisebb esélye a lehetőségek közül.
4 hozzászólás

CharlieFirpo

7 éve, 4 hónapja és 1 napja

De jó lenne egy idegen civilizációt felfedezni tényleg...

válasz erre

Porthos

7 éve, 4 hónapja és 1 napja

Kíváncsi vagyok mi lesz amikor kiderül.

válasz erre

Levi87

7 éve, 4 hónapja és 1 napja

Az igen! meglepett smiley

válasz erre

Fikarc

7 éve, 4 hónapja és 1 napja

Az igen! Sok ilyesmi azért nem volt eddig...

válasz erre