Olyan apró elektromos autót mutatott be a Toyota, amire még a matchbox jelző is túlzás

2019. október 21.
7.6031
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Több elektromos járműjéről is lerántotta a leplet a minap a Toyota, melyek közül alighanem az Ultra-Compact BEV névre keresztelt "autó" lett a legérdekesebb, hiszen olyan aprócska lett, hogy még matchboxnak sem mernénk nevezni.

A kérdéses kis masina ugyanis alig 2 és fél méter hosszú, 1,29 méter széles és 1,55 méter magas, tehát még a legkisebb Smart gépkocsinál is lényegesen kisebb, noha két ember így is könnyedén be tud zsúfolódni az aprócska kabinba, akik ráadásul teljes egészében elektromos hajtással tudnak utazni akár 100 kilométert is.

A kis elektromos autó nyilvánvalóan városi használatra lett megálmodva, erre utal többek között az is, hogy maximum 60 km/h-s sebességre képes, ellenben cserébe elegendő csak 5 órát tölteni ahhoz, hogy az imént említett távolságot kényelmesen teljesíteni tudja. A Toyota Ultra-Compact BEV már nem csak koncepció autó, ennek köszönhetően 2020 telén meg is jelenhet a japán utakon.
4 hozzászólás

inkognito

4 éve, 9 hónapja és 24 napja

Az a baj, h ha nők vezeték ezzel sem tudnának parkolni. Na meg nem a magyar piacra való, mert kb két perc alatt leszorítanák az útról.

válasz erre

rDAVE

4 éve, 9 hónapja és 24 napja

Kisfaludy82 írta:
Emlékszem amikor kb 3-4 éve ezt bemutatták. Akkor már kiröhögtem magam.
Miért? Ez kényelmesebb, mint egy robogó, két személyes és baromi jól el lehet férni vele (parkolásban és fordulásban verhetetlenek). Többnyire olcsóak is és olyan helyeken is kényelmes, ahol rengeteg az autó vagy apró az út, utóbbi Japánban gyakori (amcsi dög nem fér el, ezért volt vicces Trump kirohanása, hogy Japán importáljon több autót). Japánban azt hiszem egyedi rendszámot kap, Kínában meg nem kell jogsi hozzá.
Kilencvenes években a HÓDGÉP Hódmezővásárhelyen is próbálkozott, elektromos és benzines is volt a Puli kisautóból, ami hasonló méretű volt, mint ez.

válasz erre

Kisfaludy82

4 éve, 9 hónapja és 24 napja

Emlékszem amikor kb 3-4 éve ezt bemutatták. Akkor már kiröhögtem magam.

válasz erre

rDAVE

4 éve, 9 hónapja és 24 napja

Kína tele van ilyenekkel, nevetséges pénzekért noname-ektől a gyakorlottabb gyártókig... Még az alibaba.com-on is vannak. röhögő smiley Persze nem azért mondom, hogy ne adja ki a Toyota, nagyon is támogatom. A kicsi autók cukik, praktikusak és takarékosak. Japánok eddig is szerették őket a sok pici japán úton (aki nem ismeri keressen rá: kei car), Európába is kellene több.

válasz erre