Olcsó lesz a Samsung okosórája

2014. február 12.
4191
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A Samsung Galaxy Gear nevű okosórája a várakozások alatt teljesített eladási mutatók vonatkozásában.

Világszerte 800 000 ilyen eszköz talált gazdára, ami meg sem közelíti az okostelefonok fogyását.

Pedig a cél az, hogy telefonos felhasználóik jelentős része vásárolja meg ezt a praktikus kis kiegészítőt telefonjához. Az alacsony értékesítési számok mögött valószínűleg a Gear túlárazása bújik meg. Nem vették figyelembe, hogy ez egy belépő eszköz, hiszen feltételezhetően nem hordtak korábban más hasonlót a vásárlók. Első kipróbálásra pedig a 350 dolláros ár nem túl kedvező, nem is beszélve a hasonló képességű, de alacsonyabb árú okosórák piaci jelenlétéről.

Úgy tűnik, a Samsung realizálta ezt a problémát és a Galaxy Gear 2 már barátságosabb árfekvésben kerül a boltokba, várhatóan 300 dollár alatt lesz kapható. Mindez nem hangzik rosszul annak fényében, hogy a széria új tagja sokkal többet tud majd elődjénél, lényegesen szebb dizájnt kap és feltételezhetően hajlított üveget. Legnagyobb vetélytársa az iWatch is 299 dollár körül mozog majd, ha hihetünk a pletykáknak.

Nem tudni, hogy az iWatch külleme és tudása mennyiben különbözik majd a Galaxy Geartől, de tény, a Samsung már rendelkezik tapasztalattal az okosórák tervezésében és gyártásában, így könnyen lépéselőnyben találhatja magát. Sőt, míg az Apple órája még mindig urbán legenda szinten említhető, addig a Galaxy Gear 2 már heteken belül kézzelfogható valósággá válhat a barcelonai MWC kiállításon.
nincs még hozzászólás