Olaszországban 10 millió eurós büntetést kapott az Apple a félrevezető iPhone reklámok miatt

2020. december 01.
35.8121
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Nem tűrik el az olasz hatóságok az Apple "agresszív és félrevezető" marketingjét, amiért most a bíróság egy 10 millió eurós büntetést rótt ki az amerikai gigavállalatra, hátha a jövőben átgondolják majd stratégiájukat.

Az olaszoknál egyébiránt az iPhone okostelefonok vízállósága verte ki a biztosítékot, lévén az Apple úgy reklámozza teljesen vízhatlannak a készülékeit, hogy legalább apróbetűs részekben tisztázná: ezt a tulajdonságot csak bizonyos körülmények között képes produkálni a készülék.

A bíróság kiemelte, hogy ez különösen nagy átverés annak fényében, hogy az Apple ezen a téren a garanciavállalással is trükközik, hiszen a felelősségvállalás a részükről nem vonatkozik abban az esetben, ha a problémát folyadékkárosodás okozza, ami kifejezetten veszélyes kombináció a vízállóságról szóló reklámok mellett.

Az Apple egyelőre nem kommentálta a híreket, de ha kifizetik a bírságot, akkor világszerte tömegével indulhat majd ellenük pereskedés a hasonló marketinggyakorlat miatt.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

2 hónapja, 1 napja

Őket könnyű lehúzni, ennyi.

válasz erre

petrovicsz

2 hónapja, 1 napja

Hát nem tudom az olaszok melyik bolygón élnek, de hogy ha valaki, akkor az Apple mondja ki kristálytisztán, hogy a telefon vízállóságáért nem vállalnak felelősséget és garanciát. Mindenki más viszont kamuzik valóban.

válasz erre

betyár

2 hónapja, 1 napja

Ez kötekedés. Azért mindenki tisztában van vele, hogy elég jól bírja a vizet az iphone.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink