Október 23-án esedékes a Crew-3 küldetés

2021. április 08.
1.3191
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A NASA és a SpaceX bejelentette, hogy a Crew-3 misszióját, amelynek keretein belül négy űrhajót küldenek a Nemzetközi Űrállomásra, majd csak az őszi szezonban indítják el, egészen pontosan legkorábban október 23-án.
 

A dátumot nem sokkal azután lengették be, hogy a két szervezet készül a Crew-2 bevetésére, amelyet jelenleg április 22-re terveznek, amely során három különböző űrügynökség személyzetének tagjait szállítja majd a keringő laboratóriumba: a NASA űrhajósai, Shane Kimbrough és Megan McArthur, Az Európai Űrügynökség (ESA) űrhajósa, Thomas Pesquet és Japán Aerospace Exploration Agency (JAXA) űrhajós Akihiko Hoshide jutnak fel.

A Crew-3 névre keresztelt októberi induláskor négy űrhajóst is felvisznek a keringő laboratóriumba hat hónapos tartózkodás céljából. A NASA már bejelentette, hogy a járat Raja Chari és Tom Marshburn amerikai űrhajósokat, valamint Matthias Maurer ESA űrhajóst viszi fel, míg a legényság negyedik tagját nyilvánosan még nem mutatták be.
4 hozzászólás

petrovicsz

6 napja és 20 órája

Komoly a menetrend.

válasz erre

techiii

1 hete

Jó közel vannak az időpontok.

válasz erre

Fikarc

1 hete

Úgyis csúszik majd ez is hónapokat. Sosem lehet tudni milyenek lesznek a körülmények, és ezek a gépek még nem tudnak bármikor repülni...

válasz erre

Micsoda pörgés van mostanában odafent.

válasz erre