Október 1-ig vár minden érdeklődőt a Huawei Mobilfotó kiállítás

2018. szeptember 23.
3.8411
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gargameth profilja, adatai
Gargameth
Még a nyáron került megrendezésre a Huawei és a méltán híres National Geographic Közép-kelet-európai versenye, melyre mobiltelefonnal készített képeket lehetett beküldeni.

A résztvevő húsz ország 67.610 képpel látta el a zsűrit, és ezek legjobbjait láthatjuk a szóban forgó ingyenes kiállításon.

Külön kiemelendő Pávó Réka Art & Leukemia című képe, mellyel a fiatal, egyébként a betegséggel küzdő lány elnyerte a zsűri szakmai nagydíját. Réka elmondta, hogy még mindig nem tudja elhinni, hogy nyert a versenyen. Továbbá ugyancsak megtekinthetőek elismert és díjnyertes magyar fotográfusok - Pályi Zsófia, Bődey János és Schild Tamás művei is.

Art & Leukemia Pávó Réka Grand Prix - Next Image Awards

Art & Leukemia Pávó Réka Grand Prix - Next Image Awards


A tárlat monokróm műalkotásait elnézve többször is olyan érzésünk támadt, mintha visszarántottak volna a múltba, amikor még nem hogy mobiltelefonok, de színes kamerák sem voltak. Ugyan a megnyitón nem volt külön kihangsúlyozva, de jónéhány kép minőségéhez nagyban hozzájárult az, hogy a nemrégiben megjelent Huawei P20 Pro-val készítették őket, aminek valóban kiváló képességei vannak.

Ebben a készülékben jelenik meg először világszerte a Leica tripla kamerája, melynek a 40 Mp-s RGB, a 20 MP-s mono, és a 8 MP-s telefotó lencséinek nagyszerű képeit egy precízen programozott mesterséges intelligencia automatikusan feljavítja, ezzel igazán közel hozva a professzionális fényképészetet a hétköznapi ember számára is.

A kiállítás 2018. szeptember 18. és október 1. között ingyenesen megtekinthető az Akvárium Klubban.

Manhattan Bridge Igor Szokalski II. helyezett ? Utazás Next Image Awards

Manhattan Bridge Igor Szokalski II. helyezett ? Utazás Next Image AwardsCaught in a beam of light Wes.MW I. helyezett - Éjszakai fotók Next Image Awards

Caught in a beam of light Wes.MW I. helyezett - Éjszakai fotók Next Image Awards


3 hozzászólás

CharlieFirpo

1 éve, 10 hónapja

Nagyon klassz képek.

válasz erre

Porthos

1 éve, 10 hónapja

A hídas fotó nagyon üt!

válasz erre

Fikarc

1 éve, 10 hónapja

Ez nagyon nem rossz. Ingyen meg főleg.

válasz erre