Október 17.-én érkezik az Ubuntu Touch

2013. szeptember 26.
8751
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Canonical közösségi minőségbiztosítási koordinátorának pár napos blogbejegyzése szerint október 17-én nem csak a számítógépekre szánt Ubuntu 13.10 operációs rendszer fog elérhetővé válni, hanem a mobilos Ubuntu Touch első stabilnak nyilvánított változata is megjelenik.

Sajnos az Ubuntu Edge készülékre nem sikerült összegyűjteni a pénz. De amíg várunk egy olcsóbb, kissé butább verzióra, addig legalább az Ubuntu Touch operációs rendszert használhatjuk.

Az Ubuntu Touch-ról

Az Ubuntu Touch jelentősen több egy ?sima? mobilos operációs rendszernél, ugyanis a kijelző méretétől és felbontásától függően skálázódik, a projekt célja egy all-in-one típusú környezet kialakítása: telefonon és táblagépen futtatva a készülékeknek megfelelő felületet és használhatóságot nyújtja, ám az eszközökhöz monitor, egeret és billentyűzetet csatlakoztatva az asztali verzióéval azonos UI jelenik meg.

[display_video youtube=iv1Z7bf4jXY]

A rendszer stabil változata telepítésre kész lemezképek formájában valószínűleg az eddig is támogatott eszközökhöz fog csak elérhetővé válni, vagyis minden nehézség nélkül  a Galaxy Nexus és Nexus 4 okostelefonok, továbbá a 2012-es Nexus 7 és Nexus 10 táblagépek tulajdonosai installálhatják majd. Ilyenkor az Android nem tűnik el a készülékekről, újraindításkor ki lehet választani a betölteni kívánt platformot. Úgy képzeljük el, mint amikor a Windows mellé egy Ubuntut telepítünk a Wubi segítségével. Mielőtt a rendszer elindulna, felkínálja a választási lehetőséget.

Segítséget a telepítéshez az alábbi weboldalon találsz. Hasonló bejegyzéseket a témával kapcsolatban pedig erre lehet olvasni.

 
nincs még hozzászólás