Octofire - Nyolc portos USB töltő

2013. december 28.
4481
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Yitsushi profilja, adatai
Yitsushi
Ismerős az a probléma, hogy a sok otthoni kütyüt már nemigen tudod hol tölteni? A Skiva - Octofire erre kínál megoldást.

Nem egyedi probléma a fent említett, és az Octofire megálmodói is tapasztalták, hiszen bár keresték, nem találtak olyan elosztót, amely négynél több eszköz töltésére lett volna képes egyidejűleg, ráadásul a talált készülékek áramerőssége sem volt a legoptimálisabb.

Innen jött az Octofire ötlete, amely lényegében egy nyolc USB csatlakozóval ellátott töltőegység, amely szemben a jelenleg piacon kapható töltőkkel, optimális áramerősséget biztosít a csatlakoztatott készülékeknek.
 

Egyszerre maximum nyolc eszközt képes egyszerre tölteni, kialakításának köszönhetően pedig mindegyiket azonos erősséggel (2.1A / 5V ),  valamint képes arra is, hogy felismerje, mely eszköz igényel esetleg több, mely kevesebb energiát, így biztosítva a lehető legoptimálisabb töltést az adott készüléknek.

A készítők egyik főbb szempontja a biztonság, így az Octofire túltöltődés, túlfeszültség, rövidzárlat és túlmelegedés védett is.

A polikarbonátból készült ház egy egyszerű, nyolcszög alakú kialakítást kapott, melyet a Kickstarterből befolyó összeg alapján különféle színekben ( az alap fekete, lila, zöld, narancs, fehér ) kívánnak értékesíteni, melyet a Kickstarteren támogatók most legolcsóbban 50 dollárért szerezhetnek be, az ennél olcsóbb lehetőségek ugyanis elkeltek, pedig az eszköz mindössze néhány napja került fel az oldalra.

A várható fogyasztói ár 100 dollár környékére tehető, a tervek szerint a gyártást 2014 január 30-án kezdik, az első példányok pedig február 15-én indulnak új gazdáikhoz.
nincs még hozzászólás