Nyugdíjba vonult a Fedora 27

2018. december 03.
8.3981
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Sokak kedvenc open source megoldása a Red Hat alapokra építkező Fedora, azon belül pedig a 27-es verziója került ma középpontba, ugyanis a picit több mint egy éve debütált megoldás életciklusa végéhez ért, ideje frissebb generációra váltani a felhasználóknak.

Egészen pontosan 2017. november 14-én rántották le a leplet a stabil Fedora 27-ről, az azóta eltelt időben pedig több mint 9500 frissítési csomagot kapott, ennek ellenére a csapat publikálta, hogy ideje újabb változatra, a Fedora 28 avagy a 29-re váltanunk.

Az operációs rendszer a továbbiakban semmilyen bugfixet vagy biztonsági frissítést nem kap meg, a használhatósága ugyan megmarad, de a biztonság a továbbiakban már megkérdőjelezhető, a legokosabb döntés pedig a Fedora 29-re való váltás.

Legalábbis, ha még sokáig szeretnénk használni az adott build-et, hiszen az említett Fedora ez év október 30-án landolt a piacon, ami azóta elég stabil lett, hiszen a kezdeti apróbb hibákat már javította a csapat, plusz még két verziót túl fog élni, mivel a Fedora 31 megjelenése után 1 hónappal fog EOL stádiumba lépni.
1 hozzászólás

TEchie

5 éve, 9 hónapja és 10 napja

Nincs miért nem frissíteni, gondolom mindenki megcsinálja már időben. Tényleg van erről stat?

válasz erre