Nyitott kapuk a ProtonMail-nél

2015. június 16.
9901
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Yitsushi profilja, adatai
Yitsushi
Kapunyitással ünnepli a ProtonMail az 1 éves születésnapját.

Június 17-én aki regisztrál, az 1 gigát kap tárhelyként. Aki ez után az csak 500 megát.

Nagy öröm ez mindenkinek. A ProtonMail egy olyan email szolgáltatás, ahol a levelezésed titkosítva van tárolva, így azt csak te olvasod (és persze a leveleid címzettjei). A leveleid elévülhetnek, jelszóval védettek lehetnek, de ha ProtonMail-en belülre küldöd a levelet, akkor az lényegében titkosított marad mindvégig. Legalábbis ezt ígérik.



Az elmúlt egy év alatt igencsak sokat változott a felület. Pár hónappal ezelőtt még csak egy egyszerű küldés-fogadás volt csak elérhető a rendszerben. Azóta rengeteg kényelmi funkcióval bűvült a rendszer. Nehéz elhinni, de eleinte még csak archíválás sem volt, míg ez most már eléghető, ahogyan a cimkék is. Folyamatosan bővítik és blogjukon szépen elolvasható mindig, hogy mi változott, ahol azt részletesen be is mutatják.

Méltán büszkék arra, hogy az elmúlt egy év alatt összesen 12 óra leállás volt, aminek nagyrésze előre tervezett volt.

A legerősebb gátja a terjedésnek a manuális aktiválás volt, azaz regisztráció után, még nem volt felhasználónk, hanem azt később egy listából aktiválták kézzel, hogy biztosan olyan emberek kapják meg, akik még nem használják és a visszajelzéseik hasznosak lehetnek. Most viszont már bárki regisztrálhat és nem kell heteket, akár hónapokat várnia rá.



Technikai okok miatt sima email klinessel nem lehet hozzá csatlakozni, mert a kliens a belépés után még nem tudja a leveleket olvasni, hanem csak egy titkosított ládát kap, amit a láda jelszavával először fel kell oldani. Ezt jenleg egy email kliens sem ismeri.

No de mit kell tenni, hogy regisztrálhassunk?

Egy speciális linken keresztül regisztrálva június 17-ig 1 gigát, utána 500 megát kap mindenki. De mi ez a link?

https://protonmail.ch/privacyforall

Csak ajánlani tudjuk a szolgáltatásukat (legalábis én).

nincs még hozzászólás