Nőtt a Google Plusz népszerűsége

2013. október 31.
5591
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A Google közösségi oldala egyre kedveltebb a felhasználók körében.

Az elmúlt hónapokban jelentősen növekedett a szolgáltatás népszerűsége, 37%-os emelkedést ért el.

Kedden hozta nyilvánosságra a vállalat, hogy Google+ szolgáltatásuk egyre jobban elnyeri a felhasználók szimpátiáját. Május óta 37%-kal nőtt a használati arány. Míg akkor még csak 190 millióan látogatták az oldalt havonta, addig ez a szám mostanra 300 millióra duzzadt.

Vic Gundotra, a Google közösségi média vezetője elmondta, hogy az elmúlt egy hónapban 540 millió olyan Google+ felhasználó volt, aki használta a vállalat valamely szolgáltatását. Ez a szám májusban 390 millió volt. A San Franciscó-i sajtóeseményen az is kiderült, hogy hetente több mint 1,5 millió képet töltenek fel a Google-ön keresztül, ami folyamatosan növekszik, ám az nem világos, mennyi ezek közül, ami a közösségi hálóra is felkerül.

A GlobalWebIndex adatai szerint a Google+ már a Twittert is túlszárnyalta, így már a Facebook mögött áll a sorban 359 millió havi aktív felhasználóval. Így tehát jelenleg a Facebook után második helyen áll, harmadik pedig LinkedIn. A növekedés ellenére a Google-nek továbbra sem célja, hogy a legnagyobb közösségi hálózat legyen.

Az adatok pikantériáját igazán az adja meg, hogy nem kevesebb mint egy évvel ezelőtt több nagy magyar online média magazin "Szellemvárosnak" titulálta a Google Pluszt. Természetesen ahogy már megszoktuk ez nem fedte a valóságot már akkor sem, hiszen sok felhasználó használta nap mint nap. Magyarok is megtalálhatóak voltak rajta már akkor is, és most még többen vannak. Az említett magyar online média újságok mára rendelkeznek Google Plusz oldallal, mert nem elég, hogy hazudnak, elferdítenek dolgokat, de utána szépen sunyin elkezdik használni.

Mondanom sem kell, hogy ezeket az oldalakat a Közösség megveti, mivel a "Szellemváros" kijelentés azóta szállóigévé nőtte ki magát. Gúny tárgyai lettek, és a felhasználók inkább várnak egy másik magazintól ugyan arra a cikkre, mint, hogy kitegyék magukat a hazugsággal átitatott "munkának".

Megjegyzés: (Az oldalak szándékosan nem lettek megnevezve, mert nem veszik jó néven, ha valaki nyíltan kimondja, hogy mennyit hazudnak. A végén még leperelnék rólunk a havi 0 Ft-os bevételünk. A megértést köszönjük.)
nincs még hozzászólás