Note 7: Már repülőre sem lehet vinni a készüléket?

2016. szeptember 07.
2.0271
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
A Samsung idén nagyon erős palettát tett le az asztalra az okostelefonokat illetően, a kezdeti sikereket pedig egy óriási baki árnyékolta be, mely könnyen a dél-koreai vállalat idei évébe kerülhet.

Vissza kellett ugyanis hívni a Galaxy Note 7 modelleket, hiszen azok hibás akkumulátorokkal kerültek forgalomba. Sokan éltek is ezzel a lehetőséggel, de azért még mindig van egy káosz, néhányan nem veszik komolyan ezt a figyelmeztetést, illetve van akihez, el sem jut a tájékoztatás. Amerikában már a komolyabb következményeken gondolkodnak, a repülésbiztonsággal foglalkozó testület pedig kitilthatja a Note 7 szériát a repülőkről.

Hivatalosan az az álláspontjuk, hogy a visszahívott eszközöket sem a személyzet, sem az utasok nem vihetnek a fedélzetre, de Amerikában technikailag nem beszélhetünk hivatalos visszahívásról, hiszen a Samsung nem egyeztetett a fogyasztói termékek biztonságáért felelős bizottsággal. Az FAA tehát egyelőre még csak ötletel, hogy mit lehetne kezdeni az esettel, de könnyen lehet, hogy Note 7-tel nem szállhatnak majd gépre az amerikaiak.

A félelem egyébként jogosnak mondható, hiszen a gyártó is elismerte, hogy hibásak az akkumulátorok és a szokottnál jóval nagyobb az esély arra, hogy veszélyt teremtenek. Ez az eset is jól példázza, hogy egy-egy ilyen hiba mennyi mindennel jár a mai világban és mekkora figyelmet kell fordítani a technológia biztonságos alkalmazására.
4 hozzászólás

muki

5 éve, 8 hónapja és 4 napja

Mekkora szívás annak aki megvette!

válasz erre

inkognito

5 éve, 8 hónapja és 4 napja

szánalmas komolyan

válasz erre

Porthos

5 éve, 8 hónapja és 4 napja

Abszolút megérthető. A vásárlóknak viszont roppant kellemetlen...

válasz erre

Ronalddo

5 éve, 8 hónapja és 4 napja

Na az azért elég durva!

válasz erre