Notch nélküli teljes kijelzővel, brutális hardverrel és jó áron érkezett meg az Asus Zenfone 6

2019. május 17.
5.2471
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Asus Spanyolország gyönyörű Valenciáját választotta a Zenfone 6 bemutatójának helyszínéül, a gyártó pedig egy olyan mobilt villantott, ami túlzás nélkül nevezhető innovatívnak, ráadásképp az árazás is barátira sikeredett.

Kezdjük a legszembeötlőbb tényezővel, a notch közel teljes mértékű elhagyásával. 92%-os képernyő-készülékház arány várja majd a fogyasztókat, maga a kijelző pedig egy 6,4 colos darab, aminek védelméről a Gorilla Glass 6 gondoskodik.

A második, ami azon nyomban fel fog tűnni mindenkinek, az a Flip kamera. Ez a megoldás teszi lehetővé az imént részletezett roppant vékony kávát, sőt ezzel kiküszöbölnek egy olyan problémát, ami kvázi már elfogadottá vált az évek során, mégpedig a roppant alacsony felbontású szelfi kamerát.

A kameramodul áll egy 48MP-es főkamerából, és egy 13MP-es, nagylátószögű (125 fokos) másodlagos darabból. Különlegessége abban rejlik, hogy a modul motorizált alapon működik, azaz 180 fokban lehet váltogatni, hogy előlapi kameraként vagy hátlapi kameraként kívánjuk használni, és persze köztes helyzetben is igénybe vehetjük, hogy valóban minden szög le legyen fedve.

Igazi innováció a Flip kamera, miáltal akár 48MP-es szelfik készítése is lehetséges

Igazi innováció a Flip kamera, miáltal akár 48MP-es szelfik készítése is lehetséges


Remélhetőleg senki nem feltételezte, hogy a meglepetések sora itt kifújt, merthogy egy brutál izmos kompozícióval is büszkélkedhet a Zenfone 6. Már alapjáraton egy Snapdragon 855 képzi a készülék szívét, amely akár 45%-os növekedést is biztosíthat a CPU teljesítményében, és akár 20%-kal gyorsabb grafikus renderelést eredményezhet az előző generációhoz viszonyítva, de a 8 GB RAM és a 2,8 GHz-es nyolcmagos processzor sem elhanyagolandó. Nem elég? Akkor még hadd jegyezzük meg, hogy egy 5000 mAh-s aksi került a kicsikébe, így az üzemidővel sem lesz probléma.

Közel teljes kávamentesség, nagy felbontású kamera, izmos hardver, elképesztően jó árcédula - mi kell még?

Közel teljes kávamentesség, nagy felbontású kamera, izmos hardver, elképesztően jó árcédula - mi kell még?


A letisztult és egyszerű megjelenítésről a ZenUI 6 gondoskodik, még az OptiFlex technológia által az alkalmazások gyors betöltése és újraindítása sem lesz probléma. Továbbá a Zenfone oldalán találunk egy személyre szabható gombot a népszerű parancsok indítására, így akár Google Assistanttel is használható. A készülékkel egybecsomagolva kapja készhez mindenki az Asus ZenEar Pro fülhallgatót, csak hogy egy prémium mobil mellé prémium hangzás is dukáljon.

Itt jön viszont a hab a tortán: elképesztően jó árazást kapott a Zenfone 6. A magyar premier várhatóan május 24-én esedékes, és 189 ezer forintos áron fog a boltokba kerülni, ami egy ilyen hardver esetében egyenesen lehengerlő! A készülékről az Androgeek hasábjain is olvashattok majd nemsokára tesztet.

6 hozzászólás

Harder

1 éve, 5 hónapja és 18 napja

Tök jó ahogy kinyílik a kamerája.

válasz erre

Direktor

1 éve, 5 hónapja és 18 napja

Határozottan jó telefon, ennyiért meg versenytársa sincs. Komolyan megleptek.

válasz erre

Fikarc

1 éve, 5 hónapja és 18 napja

Ezzel most oda tette magát az Asus már csak jó marketing kellene mögé.

válasz erre

technomancer

1 éve, 5 hónapja és 19 napja

Hát ez egyelőre wow!!! Kiváncsi leszek a tesztre!

válasz erre

TEchie

1 éve, 5 hónapja és 19 napja

Nem semmi. Ez a flip kamera sem olyan rossz. Látszik hogy ez most nagyon megy.

válasz erre

inkognito

1 éve, 5 hónapja és 19 napja

Nagyon jó készülék lett. Pletykákkal ellentétben azért elég csúcs lett.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink