Advertisement
?>

Norvégiában az újonnan értékesített személyautók közel 90 százaléka már elektromos hajtású

2021. január 08.
42.1711
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Köztudott, hogy Norvégia elektromos nagyhatalom, ahol az ottani életszínvonalhoz mérten rendkívül alacsony az áram, így például a fűtést is rengetegen ezzel oldják meg, de a hírek szerint az ország az elektromos autók terén is az élmezőnybe kíván kerülni.
 

A legfrissebb adatok szerint ugyanis decemberben közel 18 ezer hibrid- és teljesen elektromos hajtásláncra épülő új autót értékesítettek az országban, ami majdnem 200 százalékos növekedést eredményezett, vagyis az újonnan eladott személyautóknak a 87 százaléka már zöldrendszámos típus volt, ami óriási előrelépés a károsanyag kibocsátásának visszaszorításában.

A norvégoknál jelenleg a Tesla Model 3 a legkeresettebb elektromos autó, de a dobogón a Volkswagen ID3-as és a Volvo XC40 Recharge is megtalálható, a nagy növekedés hátterében pedig az ottani kormány által megálmodott óriási támogatás áll, aminek részeként nemcsak anyagi kedvezmények, hanem olyan előnyök is járnak az elektromos autókat használókra, mint például a buszsávok szabad használata.
5 hozzászólás

Levi87

1 hónapja, 3 hete és 1 napja

Ejha, komolyan tolják!

válasz erre

Kisfaludy82

1 hónapja, 3 hete és 1 napja

Valószínűleg ott "kicsit" jobban kezelik a témát...

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 3 hete és 2 napja

Nagyon ráfeküdtek a témára!

válasz erre

inkognito

1 hónapja, 3 hete és 2 napja

Szép teljesítmény.

válasz erre

rDAVE

1 hónapja, 3 hete és 2 napja

Darabszámra nem sok, mivel Norvégia kis piac, de nagyon vagány, hogy milyen magas arányban vannak az elektromosok. Kínaiak most vittek 100 darab Xpeng G3-at, de már nem is eladni, hanem a vevőknek átadni... Érted, új gyártó Európában 12-13 milliós autóval odaállít és ezek megveszik látatlanba.

válasz erre