Nokia N1

2014. november 19.
5411
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Alig néhány hónappal azután, hogy a mobil iparág valahai óriása befejezte telefon üzletágának értékesítését a Microsoftnak, már vissza is tért a porondra.

Úgy tűnik, lendületesre sikerül a Nagy Comeback: a Nokia bemutatta teljesen új táblagépét, az N1-et.

A tablet elegáns, teljes egészében alumínium külsőt; 7,9 hüvelykes, 2048 × 1536 pixel felbontású kijelzőt; 64 bites négymagos Intel Atom Z358 processzort; 2 GB RAM-ot kapott. IPS képernyője Gorilla Glass 3 védelemmel bír, 32 GB-os beépített memóriája nem bővíthető. Hátlapi kamerája 8, előlapi 5 megapixeles, a meghajtásról 5300 mAh-s akkumulátor gondoskodik.

Ami a szoftvereket illeti, a főnixként visszatérő Nokia Android 5.0 Lollipop operációs rendszert futtat, tetején a házilagosan fejlesztett Z launcherrel. A launcher sajátossága, hogy a kijelzőre kézzel firkált betűk alapján keres az appok között és a weben.

Sajtóhírek szerint az N1 februárban kerül a polcokra Kínában, majd Oroszországban és néhány európai országban. A finn székhelyű cég láthatóan arra törekszik, hogy azokban a régiókban startol el újra, melyekben márkaneve még mindig jó emlékeket hív elő. Állítólag távol tartják magukat az amerikai piactól. A vezérigazgató nemrég tett nyilatkozata szerint 2016-ig nem fognak okostelefonok gyártásába.
nincs még hozzászólás