Nokia 2520

2013. október 22.
9671
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A mai Nokia World sajtóeseményen a finn gyártó legelső táblagépe is debütált, amely a Lumia család tagjaként 2520 névre hallgat.

A 10,1 hüvelykes modell Windows 8.1 RT alapokon fut. 

A Nokia legelső táblagépe nem a belépő kategória modellje a maga 6,7 megapixeles kamerájával (Carl Zeiss), valamit a 10,1 hüvelykes 1080 pixel felbontású Gorilla Glass 2 HD kijelzőjével. A modell 4G/LTE kapcsolatra is képes, valamint NFC, GPS, Bluetooth 4.0 LTE támogatással is rendelkezik. A táblagépben ? a phabletekhez hasonlóan ? Qualcomm Snapdragon processzor található (800-as), amelyhez egy strapabíró, 8000 mAh-es akksi párosul.

A készülék egyik nagy előnye, hogy gyorsan tölthető, egy óra alatt akár 80%-re is turbózhatjuk az akksit. A készülékhez egy hasznos kiegészítő is kapható (149 dolláros ajánlott fogyasztói áron), amely billentyűzet és akkumulátor egyen. A Nokia Power Keyboard névre keresztelt kiegészítő beépített akksival rendelkezik, és akár öt óra üzemidőt is biztosít a készüléknek, ezen felül pedig billentyűzetként megkönnyíti a szöveges üzenetváltást.



Szoftveres téren számos újdonsággal találkozunk, többek között a Dragon?s Adventure játékkal, valamint a phableteken is debütáló Storyteller alkalmazással. Az alkalmazásokhoz 2 GB RAM 32 GB beépített tárhely jár, amely plusz 32 gigával bővíthető. Itt is szintén ? ahogy az 1520-nál is, ingyenes SkyDrive tárhelyet biztosít a Microsoft, vagyis dolgainkat felhőbe is küldhetjük.

[display_video youtube=EFXRYrZFxsg]

Ezen felül megtalálható rajta a Nokia Video Director, amely a videofelvételek szerkesztését teszi lehetővé, így még kreatívabb videók készíthetők akár a Lumia 2520 készüléken, akár a Lumia okostelefonokról származó tartalmakból. A táblagéppel offline navigációra is van lehetőségünk, méghozzá a HERE Mapsszel, amely a Nokia saját fejlesztésű térképalkalmazása.  A Lumia család fő jellegzetessége az élénk színek kavalkádja: ez a táblagép esetén sincs másképp. A készülék elérhető standard fekete változatban, emellett pedig ciánkék (ez a feketéhez hasonlóan matt) és piros árnyalat (fényes) is kapható lesz. A megjelenés még idén év végére várható, adók ás támogatás nélkül 499 dolláros áron. Először az Egyesült Királyságban, az Amerikai Egyesült Államokban és Finnországban lesz kapható, ezt követi majd a többi piac.
nincs még hozzászólás