Nincs tovább CyanogenMod

2016. december 26.
4.5961
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Pár hete pletyka szinten kezdett gyűrűzni a mára hírré és ezáltal ténnyé avanzsált CyanogenMod megszűnés, amely szerint az amerikai illetőségű vállalat az év végén, tehát a héten végleg lehúzza a rolót.

A CM a legnépszerűbb forkolt Android verziók közé tartozott, de talán nem is túl nagy merészség azt állítani, hogy nem az egyik, hanem a legnépszerűbb volt. Sajnos a múlt idő helytálló, főleg mivel a hivatalos weboldalt már le is lőtték. Ennek értelmében, és a teljes infrastruktúra megszűnésének tükrében, 2017-től nem várhatunk több CM nightly-t illetve stabil verziót, ezzel együtt pedig a teljes szoftveres támogatás is megszűnik.

Az öröm az ürömben, hogy egy Reddit post alapján, úgy fest a fejlesztők egy kisebb csoportja LineageOS néven továbbvinné a közösségi Android forkot, hasonlóan a CyanogenMod-hoz, legalábbis ahogy anno kezdték. Ez azt jelenti, hogy frissítések üteme lassabb lenne, mivel nem főállásban, hanem a szabadidejükben készítenék a portolt verziókat.
5 hozzászólás

Fikarc

3 éve, 8 hónapja és 25 napja

Ezt nagyon elcseszték. Megint a rohadt pénz...

válasz erre

rDAVE

3 éve, 8 hónapja és 26 napja

Hihetetlen mennyire hirtelen lövik le, nemrég kezdtek az új verzióba.

válasz erre

Eltohn

3 éve, 8 hónapja és 26 napja

Lehetett tudni, amikor pénz jött a projektbe hogy innentől ez nagyon más lesz. Milyen jó volt amikor egy kisebb csapat fejlesztgette csak úgy hobbiból...

válasz erre

Harder

3 éve, 8 hónapja és 26 napja

Idióták tönkretették.

válasz erre

petrovicsz

3 éve, 8 hónapja és 26 napja

Ezért kellett bele pénzt tenni. Elbaszták ezt is, bravó.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink