Nincs többé Facebook-Microsoft integráció

2015. június 09.
1.3601
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Néhány változtatás miatt a Windows 8(.1) és Windows Phone 8 felhasználók nem használhatják többet a Facebook integrációt.

A Windows Phone 8.1 felhasználókat ez nem érinti.

A közösségi integráció - elsősorban a Facebook integrációja (vagy Facebook Connect) - mindig is egy nagyon hasznos dolog volt a Windows 8(.1) és Windows Phone 8 felhasználók számára, ám most meg kell válniuk tőle, mivel a Facebook olyan módosításokat vezet be a Graph API-ban, amelyek működésképtelenné teszik ezt a funkcionalitást. A változtatás nem csak az operációs rendszereket, hanem több Microsoft szolgáltatást is érint, mint az Outlook.comot. Íme az érintett szolgáltatások teljes listája:

Outlook.com, Windows , Windows Phone és Office 365 Naptár szinkronizálás
Windows 8 és 8.1 Kapcsolatok alkalmazás
Windows 8 és 8.1 Naptár alkalmazás
Windows 8 Fényképgaléria és Movie Maker
Windows 8 Fényképek alkalmazás
Windows Phone 7 és 8 Kapcsolatok alkalmazás
Windows Phone 7 és 8 OneDrive alkalmazás
Windows Phone 7 és 8 Fényképek alkalmazás
Windows Live Essentials Natár és Kapcsolatok
OneDrive Online
Outlook Social Connector (Outlook 2013)
Office 365 Outlook Webalkalmazás

A Windows Phone 8.1 alkalmazások azért nem érintettek, mert az integráció másképp valósul meg: ott maga a Facebook alkalmazás végzi el az a csatlakozást és a szinkronizálást, nem a Microsoft szolgáltatások, így aki Windows Phone 8.1-et futtat, azt nem érintik majd a változások (minden a megszokottak szerint működik majd továbbra is). Az integráció megszüntetése (kikapcsolása) azonban az asztali Windows 8.1-en sokat változtathat: ott a naptár és a kapcsolatok alkalmazás nem fogja tudni szinkronizálni az eseményeket, születésnapokat, profilképeket, bejegyzéseket és értesítéseket sem (a Facebookról, legalább is).

Kíváncsiak vagyunk, hogy a Microsoft és a Facebook közösen kidolgoz-e majd valamit legalább a fent említettek szolgáltatások egy részének újra integrálására.
nincs még hozzászólás