Nigériában még a nemzetgyűlés hivatalos honlapját is adathalász támadás érte

2019. április 02.
3.7251
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár köztudott, hogy Nigéria az informatikai rendszerek és ismeretek tekintetében évtizedes elmaradásban van a fejlett országokhoz mérten, azonban a helyi nemzetgyűlésnek így is van saját honlapja, noha ennek biztonságáról úgy tűnik, hogy senki sem gondoskodik.

A MalwareHunterTeam felfedezése szerint ugyanis a nigériai nemzetgyűlés hivatalos oldalát olyan súlyos adathalász támadás érte, aminek részeként a támadók több hónapon át gyakorlatilag akadálytalanul hozzá tudtak férni a szerverekhez és az ott tárolt adatokhoz, sőt az sem tűnt fel senkinek, amikor módosítottak egy kicsit a portálon.

Legalább két héten át ugyanis egy olyan weblapra lehetett átkattintani a kérdéses portálról, ami önmagát a DHL futárszolgálat weboldalának adta ki, azonban a mögötte álló személyek csak belépési adatokat, e-mail címeket és jelszavakat próbáltak így összegyűjteni.

A figyelmeztetés után az adathalász oldal eltűnt, de senki sem tudja, hogy miért nem tűnt fel senkinek hetekig a jelenléte?


4 hozzászólás

login_password

5 éve, 5 hónapja és 21 napja

Az gáz nagyon.

válasz erre

marco

5 éve, 5 hónapja és 21 napja

Rövid ideig éltem Kanadában, több állami szervvel is egyeztettünk abban az időben webes fejlesztésekkel kapcsolatban, és szabályosan sokkolt, hogy Wordpress motorból (!) volt felépítve a teljes hálózat, a vidéki önkormányzatoktól kezdve az immigration oldalakig minden.

Amikor jeleztem, hogy ez ********* kockázatos, és valószínűleg ****rá lehúzták őket, mivel egy ingyenes fost futtatnak normál kód helyett, olyan bamba arcokat kaptam válaszként, amit azóta se felejtek. Nagyon hülye emberek ülnek, nagyon rossz helyeken, sok helyen a világban.

válasz erre

Porthos

5 éve, 5 hónapja és 21 napja

Amúgy nagyon profin csinálták ezek szerint. röhögő smiley

válasz erre

Fikarc

5 éve, 5 hónapja és 21 napja

De kemény bakker. meglepett smiley

válasz erre