Népszerűbb a CarPlay az Android Auto-nál

2018. augusztus 31.
5.2051
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Google és az Apple között mindig is nagy volt a harc a felhasználók kegyeiért, aminek újabb ékes példája az autókba szánt szoftverek összehasonlítása, aminek eredménye alapján, inkább használjuk a cupertinoi cég megoldását.

A J.D. Power friss statisztikája alapján a felhasználók inkább választják a CarPlay-t az Android Auto-val szemben, bár megalapozott, racionális érvük nem igazán van, egyszerűbb jobban kedvelik.

Egy 1000 pontos skálán, különböző szempontok alapján kellett pontozni egyik illetve másik szoftvert, hogy mégiscsak legyen valami viszonyítási alap, ellenben sajnos az egyéni preferenciák döntötték el a harcot 777:748 arányban az Apple javára.

Nem volt túl objektív tehát a kutatás, hiszen a felhasználók többsége iPhone tulajdonos, így pedig logikusnak mondható, hogy a CarPlay a választott, hiszen jobb a szinkron így az eszközök között. Egyetlen érdekesség így a végére, hogy annak ellenére, hogy a CarPlay a nyerő, navigációban a Google Maps jött ki győztesen, második az Apple, míg harmadik a Waze.
4 hozzászólás

Mordorer

6 éve, 1 hónapja és 13 napja

Egyikhez sincs szerencsém, nekem nagyszerűen bevált a bluetooth és kész. mosolygó smiley

válasz erre

Fikarc

6 éve, 1 hónapja és 13 napja

Fej-fej mellett vannak, mindkettőre ráférne egy kis fejlesztés.

válasz erre

betyár

6 éve, 1 hónapja és 13 napja

Nem sokkal nyert.

válasz erre

techiii

6 éve, 1 hónapja és 13 napja

A google mapsen nem lepődöm meg. Én is azt használom.

válasz erre