Nemrég kezdődött, máris béta fázisba lépett a KDE 5.11 fejlesztése

2017. szeptember 16.
3.3701
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A KDE Project útjára indította a következő generációs KDE asztali környezet béta verzióját, ami azt jelenti, hogy a stabil verzió még az ősszel landol az ennek megfelelő csatornákban.

A nagy szó ebben, hogy a KDE 5.11 fejlesztése nem is olyan régen kezdődött, de olyan jól halad a csapat, hogy máris a béta verziónál tartanak, ami jelenthetné azt, hogy nem sok újítást alkalmaznak majd az újdonság esetében, de ez naív feltételezés lenne részünkről.

Olyannira, hogy a KDE 5.11 október 11-én érkező változatában a fejlesztők bevezetik a Plasma Vault névre hallgató, új biztonságra kihegyezett kiegészítőt, amely segítségével egyszerűbben titkosíthatjuk fájljainkat, így nagyobb védelemben tudhatjuk privát és munkahelyi dokumentumainkat.

Egyértelműen a fent említett funkció jelenti majd a legnagyobb innovációt az 5.11 életében, de ez mellett kapunk még újratervezett rendszer beállításokat, értesítés history-t, valamint több apróbb változtatást a Task Manager-ben, és az App Launcher Menu-ben.
3 hozzászólás

mrG

7 éve, 1 hónapja és 5 napja

CharlieFirpo írta:
Ez külön van a Plasmatól vagy ez maga a Plasma? Ez nekem nem teljesen tiszta.
Gondolom, ha valamelyik distro megkapja majd ezt a verziót, akkor lehet majd kipróbálni. Kb. október közepén.

ui:
Szvsz a gnome és a kde plasma a két leginnovatívabb asztali környezet. jó az xfce, mate, stb. is, de ezek inkább régi gépekre, vagy ha valaki inkább a puritán dolgokat kedveli mosolygó smiley .

válasz erre

CharlieFirpo

7 éve, 1 hónapja és 6 napja

Ez külön van a Plasmatól vagy ez maga a Plasma? Ez nekem nem teljesen tiszta.

válasz erre

VDemon

7 éve, 1 hónapja és 6 napja

Ezerrel pörögnek a srácok! mosolygó smiley

válasz erre