Németországban épülhet fel a Tesla első európai gyára

2019. november 14.
5.6361
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Hamarosan Európát is minden eddiginél alaposabban meghódíthatja majd a Tesla, Elon Musk ugyanis a Das Goldene Lenkrad díjátadón jelentette be, hogy Németországban nyitják meg első európai gyárukat, ami a második üzemük, mely Amerikán kívül létesül.

A Tesla vezére elmondta, hogy már a leendő helyszínt is kijelölték a gyár felépítéséhez, ezáltal a BER repülőtér közelében, Grünheide településénél találtak akkora szabad területet, ami képes lesz kiszolgálni a Tesla igényeit, lévén a cég nemcsak alkatrészeket gyártana itt, hanem mérnöki fejlesztések, sőt formatervezési munkálatok is folynának, sőt komplett autókat egyaránt összeszerelnének, így az első típus például rögtön a Model Y lehetne majd.

A leendő Tesla-gyár a Gigafactory 4 nevet kapta a keresztségben, és legalább 10 ezer új munkahelyet teremt a németeknél, noha azt egyelőre még senki sem tudja, hogy mikor kezdődhet majd el a termelés, de mivel még az építkezés sem indult meg, ezért 2021-nél előbb senki sem számít rá.
4 hozzászólás

rDAVE

8 hónapja, 2 hete és 3 napja

Nehogy azt higgyétek Magyarországot nem mérték fel, okkal döntöttek azok a németek mellett. A fő piacuk úgyis a németek, MO-ról meg biztos lesz valami alkatrésszállítás, itt már minden a német autóiparé vagy a koreai, japán és kínai autóiparé. Amúgy ott a németeknél is magyarok dolgoznak... Itt meg ukránok és mongolok...

válasz erre

inkognito

8 hónapja, 2 hete és 3 napja

Nyíregyházán is lenne bőven hely, vagy Debrecen a BMW mellett

válasz erre

Kisfaludy82

8 hónapja, 2 hete és 3 napja

Győrben is elfért volna...

válasz erre

TEchie

8 hónapja, 2 hete és 3 napja

Nafene. Több lesz felénk a Tesla.

válasz erre