Nem volt hajlandó számítógépet használni az idős orvos, így bevonták az engedélyét

2017. november 29.
7.0121
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A számítástechnika olyannyira meghatározza a mindennapjainkat, hogy manapság már az orvosi ellátás sem tudja nélkülözni, ezáltal minden rendelőben ott van egy személyi számítógép, ami elengedhetetlen az adatrögzítéshez, a receptnyomtatáshoz és egy sor egyéb dologhoz.

Ezt a modern orvosoknak el kell fogadnia, azonban Anna Konopka doktornő, a mintegy négyezer főt számláló amerikai New Hampshire település kedvelt háziorvosa azonban ellenszegült a rendszernek, ugyanis nem volt hajlandó számítógépet használni a rendelőjében, egyedül a vezetékes telefont engedte közel magához.

Ennek a vaskalapos gondolkodásmódnak pedig meg is lett az eredménye, az Ars Technica információi szerint ugyanis azért kellett elvenni a 84 éves doktornő praktizálásához szükséges engedélyét, mert ő ragaszkodott a régi rendszerhez, azonban az állam bevezetett egy olyan központi online szisztémát, amit minden doktornak kötelező alkalmaznia Amerikában.

Bár dr. Konopka visszaadta engedélyét, ellenben később megbánta azt, így bírósághoz fordulva jelentette be, hogy hajlandó megtanulni a számítógép használatát, csak hadd kapja vissza az engedélyét, ám az orvosi kamara és a bíróság ezt megtagadták tőle.
2 hozzászólás

Fikarc

6 éve, 11 hónapja és 8 napja

84 évesen még rendel? meglepett smiley Nem semmi!

válasz erre

Ronalddo

6 éve, 11 hónapja és 8 napja

Szomorú de érthető

válasz erre