Nem várt decemberig, megérkezett a Linux Mint 18.3 Sylvia

2017. november 27.
8.0041
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Linux Mint csapata nem sokkla ezelőtt bejelentette, hogy elérhetővé vált a népszerű Linux disztribúció legújabb variánsa, mely a Sylvia nevet kapta, és amelyik még mindig csak a 16-os Ubuntu alapjait használja.

A projekt még nem ugrotta meg az idei Ubuntu variánsok valamelyikét, így a Linux Mint 18.3-as verziója a Canonical operációs rendszerének 2016 áprilisi változatának gerincét alkalmazza, ami nem is biztos, hogy akkora baj, hiszen a már három patch-et kapott Xenial Xerus LTS támogatással bír.

Ennek értelmében Sylvia a Linux Kernel 4.10-et használja, valamint az éppen aktuális frissítéseket az Ubuntu 16.04.03 LTS csomagtárolóiból, ám ezek felett két friss asztali környezet közül választhatunk, nevezetesen a Cinnamon 3.6 illetve a Mate 1.18 közül.

Az újdonságok közt okosabb Software Managert találunk, aminek segítségével egyszerűbb telepíteni a third party applikációkat, de a megújult System reports segítségével a váratlan problémáékat és összeomlásokat is egyszerűbben továbbíthatjuk a fejlesztők felé.

A legfontosabb, amivel kicsit kilógnak a tömegből, hogy a projekten dolgozó kóderek elhivatottak, és 2021-ig támogatást nyújtanak majd a 32 bites architektúráknak is a 64 bit mellett.
3 hozzászólás

DarkZer0

6 éve, 10 hónapja és 17 napja

Megnézzük, bár nem cserélem le fő rendszernek.. mosolygó smiley

válasz erre

VDemon

6 éve, 10 hónapja és 17 napja

Megy is vboxba szépen! mosolygó smiley

válasz erre

betyár

6 éve, 10 hónapja és 17 napja

Nem sűrűn jönnek hamarabb ki a vártnál.

válasz erre