Nem valami szép, de legalább német a világ első szénszálas okostelefonja

2020. március 04.
9.2431
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Kis túlzással megszoktuk, hogy ha valamiféle innovatív újdonság bukkan fel az okostelefonos piacon, akkor az ezer szálal kötődik Kínához, azonban most itt a kötelező kivétel, lévén a német Carbon Mobile bejelentette a világ első szénszálas okostelefonját.

Persze a kütyü dugig van tömve egy halom Ázsiában, főként Kínában gyártott alkatrésszel, de a külső technológia teljesen német, így a műgyanta, a fém és az üveg után a Carbon 1 Mark II okostelefon teljes egészében szénszálas technológiára épül, ami könnyed, tartós, mindemellett pedig képes átengedni a rádiójeleket.

A készülék ennek hála alig 125 grammot nyom és mindemellett 6,3 milliméter vastagságú, miközben a hardverek terén egy MediaTek Helio P90-es lapkakészletre, 8GB RAM-ra és 128GB ROM-ra épül fel, és míg a kijelzője egy 6 hüvelykes AMOLED panel lett, addig a kötelező kamerák mellett egy 3040 mAh-s, 18W-os gyorstöltővel ellátott egység biztosítja számára az energiát.

A készülék várhatóan csak limitált példányszámban készül, pár száz darab várható belőle első körben, amiért 800 euró ellenében férhetnek majd hozzá a vásárlók - kizárólag a gyártótól.
bejelentette a világ első szénszálas okostelefonját.'>
3 hozzászólás

Harder

4 éve, 5 hónapja és 1 napja

Nem olyan csúnya ez. Mindegyik így néz ki konkrétan manapság. röhögő smiley

válasz erre

Fikarc

4 éve, 5 hónapja és 1 napja

De nem is csúnya...

válasz erre

TEchie

4 éve, 5 hónapja és 1 napja

Hátul strapateló, elöl ugyanolyan törékeny mint a többi. röhögő smiley

válasz erre